Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzondere wandelingen bij Bed and Breakfasts

Geplaatst op: 1 juli 2017

Wie denkt dat eigenaressen van een bed and breakfast elkaar de tent uitvechten, heeft het mis. Sterker nog: Angelien Spijker van de Pieperhorizon en Karin Pierik van het Boerendiekhuus ontwikkelden samen met Alpaca IJsseldelta in IJsselmuiden een aantal bijzondere wandelarrangementen.

Pierik streek zeventien jaar geleden neer aan Hasselterdijk. De overgang vanuit Den Haag was groot. Toen ze met haar auto vast kwam te zitten op de besneeuwde dijk, vroeg ze zich even af wat ze in ‘the middle of nowhere’ moest. Een jaar later was het antwoord klaar: het Boerendiekhuus openen, ondertussen uitgebreid met het Weidevogelhuus. Ze heeft ondertussen gasten van over de hele wereld gehad. Dit weekeinde nog zijn er vier heren uit Den Haag die hun jaarlijkse fietsweekeinde vanaf de ‘Boerendiek’ beginnen.

Angelien Spijker opende vorig jaar De Pieperhorizon, een bed and breakfast waar iedereen terecht kan. Ook gasten die elders vanwege lichamelijke beperkingen niet terecht kunnen. “Geweldig werk”, zegt Spijker een jaar na dato. “We zitten bijna elk weekeinde vol en ook steeds meer met mensen die zorg nodig hebben”, vertelt Spijker.

Bij het Boerendiekhuus hadden ze onlangs een bijeenkomst met regio-ondernemers uit de IJsseldelta. Het nakletsen groeide uit tot een serieuze samenwerking. “We kwamen met elkaar in gesprek over ons vak en deelden veel ervaringen uit. Dat was ontzettend leuk. Toen ontstond het idee om samen een arrangement te bedenken”, vertelt Pierik. En die activiteit is niet zozeer gericht op ‘mensen uit heel Nederland’, maar juist op mensen uit de streek. Al was het maar omdat er dan weer een nieuw evenement is.

Samen met de ondernemers van Alpaca IJsseldelta hebben ze een flyer gepresenteerd met daarop drie arrangementen, waarvan die van Alpaca ondertussen is geweest. Pierik is op 9 september de volgende met een ‘pelgrimsmaaltijd’. “Bij ons op de dijk start een wandeling van ongeveer drie kilometer. Deelnemers kunnen daar eens in stilte genieten van de natuur en het uitzicht. Luisteren, zien en horen. Daarna serveren we in het Boerendiekhuus een eenvoudige maaltijd met allemaal streekgerechten.

Twee maanden later, op 4 november, organiseert Spijker een Bourgondische wandeltocht. Met een plankje aan lekkernijen vertelt ze alvast de bedoeling. “Bedoeling is dat we afhankelijk van het weer drie tot zeven kilometer wandelen. Onderweg vertelt iemand wat over de geschiedenis van de Pieperpolder en we nemen lekkernijen uit de streek mee, zoals kaas en wijn”, vertelt Spijker. Na afloop wacht een ‘pruttelpot’. “We bereiden een heerlijk stoofpotje met onder meer vlees van een Drents heideschaap. De smaak van wild past ook goed bij november.”

Aan beide wandeltochten kunnen dertig personen deelnemen. Aanmelden via info@boerendiekhuus.nl en info@depieperhorizon.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500