Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Randweg nog drie weken dicht

Geplaatst op: 3 juli 2017

Ondanks dat NTP Infra dinsdag start met de herstelwerkzaamheden, is de Randweg nog drie weken gesloten. Dat meldt de gemeente maandagavond.

De werkzaamheden omvatten het gedeeltelijk verwijderen van het asfalt door frezen en het aanbrengen van meerdere lagen asfalt op het onderliggende asfalt. Vervolgens worden de bermen aangevuld, de bermverharding in de bocht opgehoogd en wegmarkeringen aangebracht.

De Randweg in Genemuiden is sinds 19 juni 2017 afgesloten voor al het verkeer. Dit had te maken met het loslaten van de slijtlaag. De afgelopen weken hebben er verschillende onderzoeken plaatsgevonden. “Op dit moment is er nog geen aanwijsbare oorzaak voor het losalten van de slijtlaag op grote delen van de Randweg,” geeft wethouder Visserman namens het college van burgemeester en wethouders aan.

“Wel is duidelijk geworden dat de verhardingsconstructie van de Randweg nu onvoldoende stevig en dus niet geschikt is voor hergebruik. Voor een duurzaam gebruik van de weg zijn de eerder genoemde aanvullende onderhoudsmaatregelen nodig.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

9 thoughts on “Randweg nog drie weken dicht

 1. Eddy Baltes schreef:

  Ja meneer de Wegenbouwer, je hebt gelijk met de spreuk van de beste stuurlui staan aan de wal. Gelukkig ben ik niet ingenieur Bilder, dan moet je alleen maar elke dag handjes schudden en lintjes doorknippen. En gelukkig ook geen wethouder Visserman die elke dag zijn best moet doen in de gemeenteraad om alles zo goedkoop mogelijk op te lossen wat in duurkoop resulteert. Enfin, de asfaltwerkzaamheden zijn zo goed als klaar, de markeringsspuiters hebben de halve Randweg al klaar. Is het geld nu op en moeten de bermen nu met schop en kruiwagen aangevuld worden? Wat een zielige vertoning. Genemuiden heeft echt een probleem met de bestrating, waar je ook komt, als je niet op past val je over opstekende stenen en trottoirtegels. In de oude tijd van Jacques van Dalfsen was het even flink aanpakken en afspraak is afspraak.

 2. wegenbouwer schreef:

  tja, Eddy Bilder, sorry ik bedoel Baltes, het eeuwenoude spreek woord, de BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL, maar volgens jou verhaal lijkt mij dat Genemuiden alleen problemen heeft met wegen, en JIJ die veel sneller kan oplossen als de aannemers’s.

 3. Eddy Baltes schreef:

  Asfalteringswerkzaamheden a.s. dinsdagmiddag klaar, wegmarkering kan woensdagochtend gedaan worden, met een beetje wil kan de bermverharding en egalisatie binnen 2 dagen afgerond zijn zodat de Randweg vrijdag 14 juli weer geopend kan worden voor alle verkeer. Waarom dat getreiter van de Gemeente om de Randweg tot 22 juli gesloten te houden.

 4. Eddy Baltes schreef:

  In mijn eerdere reactie heb ik abusievelijk de Tagweg genoemd, dit moet natuurlijk de Randweg zijn. Ik ga de Gemeente en in het bijzonder de wethouder hierop aanspreken omdat hij vorig jaar zelf de beslissing heeft genomen voor een goedkoop onderhoudsbeurtje met een laag teer en split erover. Dat is niet meer van deze tijd en kan alleen op boerenweggetjes nog gebruikt worden. Goedkoop is duurkoop en daar krijgen wij via de OZB volgend jaar weer de rekening van.

 5. Eddy Baltes schreef:

  Het is schandalig gesteld met de wegen in Genemuiden. Als je op het Tag woont en dagelijks naar Hasselt of Zwolle moet, erger je je dood aan de huidige situatie van de Randweg en de kruising Koppel/Tagweg/Bereklauw. Deze laatstgenoemde reconstructie schiet voor geen meter op met maar 1 man aan het werk van het bestratingsbedrijf. Hopelijk wordt de Tagweg wat voortvarender aangekapt. Andere bedrijven kunnen het zelfde werk binnen 1 week helemaal afronden.

 6. KB schreef:

  En is het na die 3 weken nog niet helemaal klaar, dan is het zo’n beetje bouwvak. Dan ligt alles stil. Wij ook. Ga er maar van uit, dat het september wordt voordat de problemen achter de rug zijn. Maar goed, we hebben toch een leven lang de tijd? En wie dan leeft, wie dan zorgt. En wat betreft die kapotte straten in Genemuiden: de aannemer wil ze graag repareren. En dat wij er langer over doen om Genemuiden uit of in te komen? In Bombay doet men daar een dag over.
  Blijf maar kalm: de gemeente zal langer bestaan en is sterker dan je hart….

 7. Hermandad schreef:

  Waar durft de gemeente deze kolder vandaan te halen ???
  3 weken de randweg nog dicht ??Genemuiden waar zijn we mee bezig? ,een stuk snelweg kan in 1 avond en nacht kompleet vervangen worden ,is het kwestie van wie zal dat betalen jij of ik ? hoe langer de randweg dicht ,hoe meer onkosten ,en kapot gereden trottoirs ,dus wie weet op naar de volgende afsluiting ivm reparatie werkzaamheden tbv omleidingen ivm te veel verkeer ??

 8. Lezer schreef:

  En vraag is even wie dit betaalt? Las ergens dat de garantie zou zijn verlopen… Als je zulk prutswerk aflevert (wat t vanaf t begin eigenlijk al was, met dat rare grind), dan zal de rekening toch niet naar de gemeente (lees; u en ik)gaan???

 9. Belachelijk voor woorden nog langer de randweg dicht. Gemeente zwaterwaterland waar zijn jullie in vredesnaam mee bezig. Ik denk dat geloofwaardigheid In de gemeente ver zoek is. Dit is niet de enige weg die zo lang dicht blijf.Bijv de kruising van tagweg bereklauw en daar wordt op dit moment ook weinig aangedaan. Het lijkt wel Oost-Europa.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500