Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Escaperoom Genemuiden gaat maandag van start

Geplaatst op: 5 juli 2017

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar dat hadden ze ervoor over. Martijn Jansen en Reinier Heikoop werkten de afgelopen maanden, in diepe stilte, aan de Genemuider Escaperoom. Die is intussen helemaal klaar, vanaf maandag kan er geboekt worden. In het voormalige pand van fietsenmaker Altena, omgedoopt tot het Jachthuis, kunnen mensen dan proberen om binnen 60 minuten te ontsnappen.

Want dat is het idee van een escaperoom: uit een ruimte ontsnappen binnen een uur. “We hebben niets gekopieerd”, vertellen de creatieve breinen van Comceptum. “We hebben allemaal originele puzzels en codes. We willen het perfect hebben.” Het populaire spel is in opmars in Nederland. Inmiddels zijn er zo’n 700 escaperooms te vinden, waaronder ook in Zwolle en Meppel.

Nadat Jansen zelf een escaperoom bezocht, wilde hij dat ook in Genemuiden hebben. “We hebben elk jaar een project, en nu wilden we iets doen voor Genemuiden. Iets wat er nog niet is. En toen ik in die escaperoom was, dacht ik: ‘dit is het’”, vertelt Jansen. “Het is hier echt van heel hoog niveau. We hebben al een paar testteams gehad, en die gaven tot nu toe alleen maar goede beoordelingen.”

In de zoektocht naar een locatie stuitten de twee op de voormalige werkplaats van Altena. Ruim 140 vierkante meter houden ze nu bezet: “Dat is echt groot voor een escaperoom”, zegt Heikoop.”Dit is dé perfecte locatie.” De laatste maanden werkten meerderen aan de verschillende kamers van het Jachthuis.

“Iedereen die al eens in een escaperoom is geweest, vindt het superleuk. Dan zoek je weer een andere op, want je wilt er echt wel voor reizen”, merkt Jansen op, die verwacht ook veel publiek van buiten Genemuiden te trekken. “En het is geen hype, we hopen hier echt heel lang te kunnen blijven zitten.”

‘Bedrijfsleider’ wordt Kampenaar Erjan Palland, die het Jachthuis gaat runnen. “Wij hebben het bedacht, hij gaat het uitvoeren”, zegt Jansen. Ook de naam werd door de twee creatievelingen bedacht. “Als je gaat zoeken, zie je dat escaperooms vaak om hetzelfde item draaien. Wij waren echt op zoek naar een thema, en dit was er nog niet.”

Vanaf 10 juli is de site www.escaperoomgenemuiden.nl beschikbaar voor boekingen. Ook zijn daar de diverse arrangementen op te vinden. “En hou onze Facebookpagina in de gaten”, waarschuwt Jansen. “Daar komt binnenkort een Deel en Win-actie.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500