Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 augustus 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kamperen (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 24 juli 2017

Van kampeerders begrijp ik weinig, laat ik dat maar eens uitspreken op een maandagochtend in de zomer. Ik kom tot mijn overdenking nadat ik op Facebook een verhaal lees van een Genemuidenaar over het toilet- en douchegebouw op een Duitse camping. Stiekem zie ik hem met een toiletrolletje over het kampeerterrein lopen. Op slippers over kletsnat gras richting een gebouw waarvoor richtingsaanwijzers niet nodig zijn. De geur leidt de weg. Binnen stap je met je slippers in een gecombineerd laagje van modder, regen, gras, shampooresten en urine.

De laatste keer dat ik langer dan twee nachten, het absolute maximum voor de kampeerder in mij, in een tent verbleef was in Frankrijk. Bij de Belgische overnachting op de heenweg was ik al genezen. Tropische stortbuien hielden maar niet op en die tent moest toch echt worden opgezet. Met de paraplu in de hand (ik heb een hekel aan regen) probeerde ik samen met mijn reisgenoot het geval op te zetten. Dat ik weigerde om die paraplu aan de kant te leggen, kwam mij op een scheldkanonnade te staan die mijn Genemuider vocabulaire behoorlijk uitbreidde.

De laatste jaren lig ik desondanks toch wel eens in een tent. Thuis willen ze ook wel eens wat namelijk. Het liefst ook nog op een boerencamping met zo min mogelijk voorzieningen in een straal van zeker vijftien kilometer. Waar wat krakende speelgoedtractoren het enige vermaak voor kinderen zijn. Op het mee helpen met het voeren van de kippen na natuurlijk. Luchtbedden oppompen, gasflessen aansluiten, plaatsen van slecht zittende stoelen en krakkemikkige tafeltjes zijn kortom kwaliteiten die ik zeker bezit.

Dolgelukkig, zoals ik sommige mensen wel eens hoor zeggen, word ik niet van dat kamperen. Een van alle gemakken voorzien huis tijdelijk omruilen voor een stuk vochtig canvas met de bewegingsruimte waarvan een mier al benauwd wordt, is voor mij geen vakantie. Douchen in een urinoir en afwassen met een gezellig stel uit Berkel-Rodenrijs al helemaal niet. Desondanks wens ik iedereen de komende weken een prettige tijd toe. En veel succes in de bingo natuurlijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500