Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hassailt barst bijna los

Geplaatst op: 26 juli 2017

Het lijkt wel ‘Sluussailt’ langs de Havendijk in Zwartsluis. Veel deelnemers aan Hassailt hebben zich daar verzameld. Ze brengen de nacht door in Zwartsluis en varen vervolgens donderdagochtend de ‘Sail in’ richting Hasselt. Ook vanuit Zwolle vaart een grote groep schepen naar de Hanzestad. In Genemuiden ligt ook een aantal schepen. Die sluiten morgen aan bij de groep in Zwartsluis.

De officiële opening van het grote nautische evenement is om 12.00 uur. Daarna varen de schepen de grachten van Hasselt binnen. Dat duurt vermoedelijk vier uur. Het grachtenconcert van Hasselts Fanfare is een tweede hoogtepunt op de eerste dag. Dat begint om 21.00 uur.

Hassailt duurt tot en met zondag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500