Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roëlle in Tanzania (slot)

Geplaatst op: 10 augustus 2017

Roelle Oostenbrink liep de afgelopen weken een medische stage in Tanzania. Op haar blog en op Genemuiden Actueel vertelt ze over haar belevenissen. Dit keer alweer het slot.

En dat was het laatste weekje alweer….
Erg druk gehad; 2x gewerkt in verschillende ziekenhuizen en 2 outreaches gedaan. 1 outreach ging naar een Maasai stam en de ander naar een weeshuis. En natuurlijk de sponsoractie rond gekregen!!

Op de terugweg van de outreach naar de Masaai stam zijn we zelfs nog heel dicht in de buurt gekomen van giraffes. Helaas werden ze snel bang voor ons en renden ze weg, maar voor dat ene momentje was het toch wel erg leuk.

Voor een andere outreach zijn we naar een weeshuis gegaan. In dit weeshuis waren we al 1 keer geweest voor een hygiëne training. Die keer waren de kinderen allemaal erg blij om ons te zien en wilden ze graag met ons spelen. Maar deze keer waren alle kinderen best wel bang voor ons, omdat ze erg bang waren voor naalden en ze dachten dat wij, als nu toch iets meer de dokters, wij hun een prik gingen geven. Nadat ze de medicijnen gekregen hadden, waren ze wel weer erg blij.

Vorige week had ik al een beetje het idee gezegd, maar waren er nog veel onzekerheden. Deze zijn allemaal opgelost en is dit plan erg goed gelukt. Samen met de donateurs heb ik ervoor gezorgd dat 25 kinderen, 3 keer gevaccineerd kunnen worden tegen Hepatitis B.

Op vrijdag de 25 kinderen ontmoet en van deze kinderen wat bloed afgenomen, dit was voor het testen of deze groep niet al deze gevreesde ziekte zou hebben.  De kinderen waren door de leraar uitgekozen. Nadat het bloed was afgenomen ben ik met de kinderen meegegaan naar hun school waar ze me een rondleiding gaven.

De volgende dag werd ik opgepikt door de dokter waarmee ik samenwerkte. Op deze zaterdag eerst de vaccines en de screeningtest op Hepatitis B gekocht. Hierna de test gedaan op het bloed dat was afgenomen. Helaas was het deze dag te moeilijk om alle of zelfs enkele kinderen te contacteren om naar het ziekenhuis te komen om te vaccineren, dus dit is maandag gebeurd, helaas zonder mij. Maar hier heb ik wel mooie foto’s van gekregen. De volgende vaccininatie rondes vinden plaats over 1 maand en over 6 maanden. Na deze drie vaccinaties zijn ze levenslang beschermd.

M’n vlucht is goed gegaan. Ik had een nachtvlucht die om 9 uur vertrok en rond 7 uur in Amsterdam aankwam. Ik had een stoel aan de west-kant van het vliegtuig gekozen, zodat ik de zonsopgang kon zien. Dit was ook erg leuk om een keer mee te maken.

Op maandag avond foto’s ontvangen van de vaccinaties geven door Dr. Elizabeth, de dokter die mij overal mee heeft geholpen. Zij was erg blij en enthousiast tijdens het gebeuren. Net zoals de rest van de mensen die ze heeft ingelicht. Dit was de eerste keer dat zoiets op deze manier gebeurde in Tanzania, wat het ook allemaal net iets specialer maakte. Ik vond dit een erg geslaagd project en ik hoop jullie ook! Ik heb genoten!!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500