Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Feest in de regio: Belt viert Gondelvaart (video)

Geplaatst op: 12 augustus 2017

“O daar kan er nog wel eentje bij”, roept Ferdinand Dijkstra van Varen in de Wieden. Met zijn boot, de Visarend, liet hij vrijdag een grote groep mensen (waaronder Gaellemunigers) genieten van de Beltiger Gondelvaart.

En dat lukte. Van dichtbij konden de mensen zowel de gondels als het vuurwerk zien. Het applaus, voor beide, is niet van de lucht. “We treffen het met het weer”, merkt een passagier op. Regen blijft achterwege. Bewolking is niet zichtbaar, doordat Belt-Schutsloot zijn eigen rookgordijn creëert. Met de verlichte gondels op de voorgrond zorgt dat op de late avond voor sprookjesachtige taferelen.

Een gondel heeft daar alvast op vooruitgegrepen en verschijnt als sprookjeshuis ten tonele. Maar ook de oude Romeinen laten zich op een schommelend ponton niet onbetuigd. Een boot van Tebezo scheept met opgezette partytent aan boord zelfs af naar het spektakel op de Belt.

Genieten vanaf het water om te zien wat er op het water allemaal gebeurd. Nota bene een bootvariant van de bierfiets komt langsvaren. Al met al een drukte van belang op de Kleine Belterwiede. Tegen half 12 verdwijnen de gondels langzaam uit het zicht. Op naar de volgende editie.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500