Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemusiment zet laatste puntjes op de i

Geplaatst op: 17 augustus 2017

Nog minder dan een maand resteert de werkgroep Genemusiment om de laatste puntjes op de i te zetten voordat op zaterdag 16 september dit tweejaarlijkse Genemuider familiefeest losbarst. Eén belangrijk zorgpunt voor de organisatie is inmiddels weggenomen; het vernieuwde Havenplein, waarop een groot deel van het programma zich afspeelt, ligt er straks spic en span bij en ook de leuningen en de verlichting van ‘de brug’ zullen tijdig worden opgeleverd. Dat betekent dat niets de uitvoering van het programma op het plein nog in de weg staat. Inmiddels zijn de contracten met de verhuurders van de podia en licht en geluid getekend en is de planning van de verschillende optredens die gaan plaatsvinden rond.

Dat geldt overigens niet alleen voor het Havenplein, maar evengoed voor d’Of van de familie van Dalfsen, voor het Historisch Centrum Genemuiden, de Nederlands Hervormde Kerk, het Tapijtmuseum en de Meente. Op al die plaatsen zal een keur aan (Genemuider) artiesten, soms in verrassende samenstellingen, hun beste beentje voor zetten.

Ook in en rond de haven gebeurt weer van alles, waarbij de inmiddels traditionele visrookwedstrijd en de visbakkers niet onvermeld mogen blijven. De lokale brandweer gaat haar medewerking verlenen, waarbij bezoekers op een heel realistische manier in de gelegenheid worden gesteld om te ervaren hoe het is wanneer je te maken krijgt met een forse rookontwikkeling in je woning.

Bijzonder wordt ook het kinderplein; bij eerdere edities kwam de jeugd er nog wel eens wat bekaaid af, maar dat kan dit jaar zeker niet worden gezegd. Op het plein tussen Olde Staduus en Hema kun je straks je ogen uitkijken en jezelf uitleven op sportieve attracties, workshops en theatervoorstellingen. Dat wordt voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door de tientallen plaatselijke sponsoren die met elkaar ervoor gezorgd hebben dat de grootste zorgen, die ontstonden toen bleek dat de Provincie geen subsidie zou verlenen, zijn weggenomen.

De ruimhartige en spontane bijdragen van veel winkeliers en bedrijven betekenen voor de werkgroep een enorme steun in de rug. Sluitend is de begroting (nog) niet, maar het gat tussen uitgaven en inkomsten wordt overbrugbaar.

Heel binnenkort wordt in Zwartewaterland het programmaboekje met gedetailleerde informatie over Genemusiment huis aan huis verspreid. Ook op dit in prachtige kleurendruk uitgevoerde programma is de organisatie trots. Dat het zo fraai kan worden uitgevoerd is te danken aan de SMG groep uit Hasselt, die het drukwerk kosteloos voor haar rekening neemt en Prestige, die hetzelfde doet met het ontwerp van het boekje.

Als een rode draad door het programma lopen steeds bijdragen van hoofdsponsor Vadain. Vanaf de openingsactiviteit, een grote ballonnenwedstrijd, tot de sluitingsceremonie, in de vorm van een spetterende vuurwerkshow  na het optreden van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, draagt Vadain op allerlei manieren bij aan het welslagen van Genemusiment.

Waar nog wel enige zorg bestaat is over de vraag of er op de vrijdag voorafgaand aan en de zaterdag van Genemusiment voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn. Want er moet ook op die dagen veel in goede banen worden geleid. Mensen die Genemusiment een warm hart toedragen en bereid zijn om als vrijwilliger een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden zou fijn zijn; dat kan bij s.brouwer28@kpnplanet.nl of harrierietman@gmail.com.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500