Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Ingentoernooi is ‘vol’ geboekt

Geplaatst op: 18 augustus 2017

Op  zaterdag 4 en 18 november a.s. staat de 4e editie van het Evert van Ingen toernooi op de agenda van biljartvereniging HZW. Voor het prestatie gerichte en gezellige biljartevenement hebben 72 biljarters uit de regio zich aangemeld. Daarmee is de maximale capaciteit van het riante en sfeervolle HZW clubgebouw met 6 wedstrijdbiljarts bereikt.

Verdeeld over 2 zaterdagen moeten er op 6 biljarts in totaal maar liefst 104 wedstrijden worden gespeeld voordat de winnaars bekend zijn. Henk Post die namens HZW verantwoordelijk is voor de organisatie: “Toen ik enkele maanden geleden de datums van het toernooi had vastgesteld en die via een e-mail bericht aan de deelnemers van de voorgaande toernooien had bekend gemaakt stroomden de aanmeldingen binnen. Na enkele weken was het maximale aantal van 72 deelnemers bereikt en is het biljartevenement na 4 jaar voor het eerst helemaal volgeboekt. Ik heb zelfs een aantal aanmeldingen moeten afzeggen. Opvallend is dat door de mond tot mond reclame er elk jaar weer nieuwkomers zich aanmelden. Kennelijk spreekt de opzet van het toernooi met de aantrekkelijke prijzenpot van Gildeslager Evert van Ingen bij de deelnemers aan.   Het is best een hele klus om samen met een aantal HZW vrijwilligers die o.a. de bar en keuken runnen het grote evenement met 104 biljartpartijen in goede banen te leiden. Maar bij een goed verloop van het toernooi geeft het bij alle betrokkenen best wel een prima en voldaan gevoel.”

Het is 4 Jaar geleden dat Henk Post i.s.m. met het bestuur van HZW voor het eerst een biljarttoernooi in het leven heeft geroepen. Daaraan hebben toen 18 biljarters uit Zwartewaterland deelgenomen. Bij de prijsuitreiking gaf Henk al aan dat er in de riante accommodatie van HZW mogelijkheden waren voor uitbreiding en er in de toekomst ruim voldoende capaciteit zou zijn voor het organiseren van een aantal  grote biljarttoernooien.

Het doortastende bestuur van HZW speelde erop in. Het clubgebouw de Rank werd aangekocht en van jaar tot jaar is de sfeervolle biljartaccommodatie uitgebreid.

Door veel aan de weg te timmeren, de clubactiviteiten en de vele publiciteit nam het ledenaantal in de afgelopen jaren ongekend toe. Met 6 nieuw aangekochte wedstrijdbiljarts en het huidige ledenaantal is HZW de grootste biljartvereniging in de regio.

Van het bestuur kreeg Henk Post alle vrijheid om toernooien te organiseren en samen met

o.a. sponsor Gildeslager Evert van Ingen zijn er inmiddels 4 grote toernooien succesvol afgerond.

Sponsor Evert van Ingen: “ de opzet van het toernooi en de gezamenlijke doelstelling om naamsbekendheid in de regio op te bouwen spraken mij erg aan. Dankzij de sponsoring heeft mijn slagersbedrijf een bekende naam opgebouwd in de regio. Ik ben dan ook heel tevreden over de samenwerking met HZW in de afgelopen jaren”.

Overigens heeft Henk Post onlangs aan het bestuur van HZW medegedeeld dat hij na afloop van het a.s. toernooi in november het draaiboek overdraagt aan het bestuur.

Henk hierover: ”mijn doelstelling is bereikt en dan is het tijd om te stoppen”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500