Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aangenaam eerste herfstweekeinde (door John Poot)

Geplaatst op: 1 september 2017

Vandaag is voor de weerkundigen de herfst begonnen. De astronomische herfst begint vaak op 21 september (1 keer in de 4 jaar op 20 september, dit heeft te maken me de draaiing van de aarde), Rond de 21ste  september staat de zon recht boven de evenaar daardoor duurt de nacht en dag overal op de aarde even lang. Volgens  de klimatologische indeling is de herfst van 1 september tot 30 november.

Het eerste septemberweekend ziet er best wel mooi uit. Op dit moment hebben we te maken met een uitloper van een hogedrukgebied  dat ervoor zorgt dat er niet veel wind is. Ook de komende nacht komen er steeds meer opklaringen binnendrijven waardoor de temperatuur zakt naar een graad of 10, wel kan er een mistbank ontstaan.

Zaterdag hebben we te maken net een koude bovenlucht die voor wat onstabiliteit zorgt, waardoor er in de loop van de dag stapelwolken ontstaan waaruit regen kan vallen. Er kan ook een klap onweer bijzitten maar er zijn ook flinke perioden met zon. De temperatuur stijgt naar ongeveer 20 graden en er staat weinig wind.

De bel met koude bovenlucht trekt in de nacht van zondag weg naar Duitsland, waardoor het zondag een prachtige dag wordt met temperatuur iets boven de 20 graden en weinig wind. In de ochtend is er nog wel kans op mist. In de middag ontstaan er wat stapelwolken maar de dag verloopt grotendeels droog.

 

Begin van de volgende week blijven we mooi weer houden met weinig kans op regen en temperaturen die boven de 20 graden zijn. 2de helft van de week wordt het wat wisselvalliger.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500