Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wisselvallig weekeinde (door John Poot)

Geplaatst op: 15 september 2017

We hebben afgelopen woensdag de eerste najaarsstorm gehad en daar is Genemuiden toch aardig doorheen gekomen. Er zijn geen grote of gevaarlijke dingen gebeurd, op een paar paarden na die tot boven de hoeven in het water stonden. Toch blijven we dit weekend te maken hebben met koude en onstabiele luchten, waardoor het weerbeeld wisselvallig verloopt.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en koelt het af naar een graad of 6. Zaterdag in het ochtend schijnt de zon volop. Later op de dag wanneer de temperatuur gaat oplopen neemt de kans toe op wolkenvelden en daar kan een bui uitvallen, waarbij ook een klap onweer mogelijk is. Er staat een zwakke tot matige wind uit westelijke richting. Hierdoor kunnen de buien lang op een plek blijven hangen en valt er dus veel neerslag. De maximum temperatuur stijgt naar 17 graden. In de avond en nacht klaart het weer op.

Zondag ziet het weerbeeld er beter uit dan zaterdag. Er kan wel een bui vallen maar het lijkt erop dat die minder fel zijn dan zaterdag. De zon is regelmatig te zien en de temperatuur stijgt naar 16 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit westelijke richting.

De dagen erna, vooral in begin van de week kans op een bui, maar daarna geleidelijk meer zon en droger.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500