Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgerinitiatief met 150 steunbetuigingen ‘op de juiste weg’

Geplaatst op: 21 september 2017

Inmiddels is het bijna 3 maanden geleden dat het burgerinitiatief “de juiste weg” gestart werd. Bewoners van de Greente en het Tag ontvingen een brief waarin om steun voor het plan werd gevraagd, en dat kregen ze. Meer dan 150 huishoudens(!) hebben het plan ondertekend retour gezonden aan de initiatiefnemers.

Hieruit kan volgens het iniatief opgemaakt worden dat de wijken nadrukkelijk hinder ondervinden van de verkeersader en de (toenemende) gevaarlijke situaties die het met zich mee brengt. “Vele inwoners zien de geschetste oplossing graag op zeer korte termijn gerealiseerd worden. Ook vanuit de gemeenteraad is positief gereageerd. Meerdere partijen hebben zich bij de initiatiefnemers gemeld en hun interesse getoond. Na het inzien van de plannen hebben ook zij hun steun laten blijken.”

De problemen en mogelijke oplossing staan op de agenda van de raadsvergadering van vanavond.

De initiatiefnemers gaan ervan uit dat de door hen inmiddels vergaarde informatie én de medestand van de 150 huishoudens en de gemeenteraad ervoor zorgt dat de gemeente snel actie onderneemt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500