Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 juni 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Steppers gaan voor rondje rond IJsselmeer

Geplaatst op: 22 september 2017

Na de afsluiting van de landelijke stepcompetitie op het thuiscircuit op 16 september richt Stepvereniging West Overijssel alle aandacht op de organisatie van de IJsselmeer Stepronde. Zaterdag 30 september rijden zo’n zeventien steppers vanuit Kampen een ronde over de Afsluitdijk en de Houtribdijk terug naar Kampen. Een toertocht van ongeveer 240 kilometer.

De IJsselmeer Stepronde is een traditie die in principe om het jaar wordt gehouden en inmiddels teruggrijpt naar 1954. Het is de zwaarste toertocht van Nederland. De start is om 04:00 in Kampen bij de Wilhelminazaal aan de IJsseldijk waarna door de Noordoostpolder en Friesland wordt gestept. De eerste stempelpost is in Stavoren na 70 kilometer. Vandaar is het over de Afsluitdijk 60 kilometer naar de stempelpost in Den Oever. Bij Enkhuizen rijden de steppers de Houtribdijk op waar halverwege een stempelpost is. Tot slot voert de tocht langs Lelystad en Dronten terug naar Kampen. Deze laatste twee etappes tellen ongeveer 55 kilometer. De deelnemers dienen uiterlijk om 21:00 terug te zijn bij de Wilhelminazaal. Inclusief pauzes betekent dit een gemiddelde snelheid van tenminste 16 km/u.

De erelijst met deelnemers telt inmiddels 51 namen. Absolute aanvoerder met 10 deelnames is oud-teamlid Gerritjan Beldman. Enkele jaren geleden heeft Peter Groeneveld uit Twente de tocht als prestatierit gereden. Dit resulteerde in een tijd van 10 uur en bijna 11 minuten. Dit was een verbetering van ruim een uur en gezien Groenevelds ervaring houdt zijn record nog wel even stand.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500