Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezellige ‘ondemocratische’ burendag

Geplaatst op: 23 september 2017

Tekst en foto: Erik Eenkhoorn

De vierde zaterdag van september stond voor de twaalfde keer in het teken van de Nationale burendag. Ook de Vossestaart deed dit jaar mee, voor de eerste keer.

“Deze burendag is eigenlijk ondemocratisch tot stand gekomen”, vertelt Marry Oostijen. “Ik las ergens wat over burendag en de opgavetermijn was al bijna voorbij, dus ik heb ons opgegeven zonder dat de buren ervan af wisten. Pas daarna heb ik in de buurt gevraagd wat ze er van vonden.”

De buren werden ontvangen met koffie en cake. “Ik dacht: Misschien dat we subsidie krijgen voor een lekkere barbecue, maar eten subsidieert het Oranjefonds, organisator van Burendag, niet. Toen zijn we na gaan denken wat een mooi iets was om de buurt mooier te maken. Jeu de Boulesbaan deed het oranjefonds niet aan. Daarna hebben wij contacten gelegd met de gemeente om de rand die langs de Veerweg loopt te bedekken met bodembedekkers. Helaas was dit niet te realiseren. Maar, de volgende dag was de Rova bezig om de rand onkruidvrij te maken! Uiteindelijk is ons oog gevallen op een boom die niet in topstaat meer was en hebben we contact gehad met Hoveniersbedrijf Johan van Dijk”.

Op de vraag of Johan van Dijk wat wil vertellen over de nieuwe boom wijst hij naar drie andere bomen. “Het zijn dezelfde als die twee en die boom”, wijzend naar naaldbomen. “Het zijn dus geen loofbomen. We hebben gekeken naar een rijtje kastanjebomen maar die willen hier niet in die natte grond naast een vijver”. Na de uitleg heeft Johan, samen met een aantal buurmannen de boom op z’n plek gezet, waarna wethouder Arie Speksnijder nog even controleerde of de boom rechtston en daarna werd de grond aangestampt en vastgezet aan twee palen.

 

 

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500