Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel winkelontwikkelingen in Klaas Fuitestraat

Geplaatst op: 28 september 2017

Woonwarenhuis Jan Pleijsier verhuist in het voorjaar naar het pand van Hubo aan de Klaas Fuitestraat. Dat bedrijf stopt in het eerste kwartaal van 2018 omdat eigenaar Jan van Dijk geen bedrijfsopvolging heeft. Bosch Bloemen gaat in januari over naar het huidige pand van Top1Toys en Altena Fietsen blijft op dezelfde plek gevestigd.

Dat is de korte samenvatting van een reeks winkelontwikkelingen aan de Klaas Fuitestraat. Die begonnen in feite bij Hubo. Jan van Dijk gaat de komende periode nog volop door en blijft de gebruikelijke service leveren, maar stopt in het eerste kwartaal na veertig jaar met zijn bedrijf. “Dat heeft vooral te maken met een gebrek aan bedrijfsopvolging en met de sterk veranderende markt in deze branche, waarin denk ik minder ruimte is voor doe-het-zelfzaken als deze”, legt Van Dijk uit, die ooit vers van school met zijn vader de Woody begon.

De familie Van Dijk kwam na het besluit in gesprek met Karst, Jochem en Wita van Woonwarenhuis Jan Pleijsier. “Wij wilden graag dichterbij andere winkels zitten. Zo’n A-locatie vinden wij hier. Bovendien hebben we aan de Klaas Fuitestraat de mogelijkheid om meer sfeer in de winkel te brengen. Hier kunnen we uitgroeien tot dé woonspecialist. Ons huidige huurpand is daarvoor minder geschikt”, vertellen Karst en Jochem over de zaak die ongeveer 45 jaar bestaat. Sinds de jaren negentig is Jan Pleijsier gevestigd op de huidige locatie.

Bosch Bloemen verkast in januari naar de andere kant van de Klaas Fuitestraat. Daar komt ruimte vrij omdat Top1Toys naar het oude pand van Altena aan de Beatrixstraat gaat. Ard en Marjan Postma kiezen voor ‘zekerheid’. “De gemeente gaf twee jaar terug een tijdelijke vergunning voor kleine detailhandel in de Woody Passage. Die loopt komende zomer af. Wij wilden voorkomen dat we achter de feiten aan zouden lopen. Toen we hoorden over de plannen van Top1Toys zijn we meteen in gesprek gegaan”, vertelt Marjan.

Op de nieuwe locatie heeft Bosch Bloemen ook weer de mogelijkheid van ‘een eigen gezicht’. “De samenwerking binnen de Woody Passage en de locatie op zich waren prima. Wel hoorden we soms dat mensen de sfeer van onze oude winkel missen. Die kunnen we op de nieuwe plek weer terug brengen. We hebben nu zekerheid over de toekomst en dat geeft heel veel rust.”

Voor Altena Fietsen hebben de ontwikkelingen geen gevolgen. De oudste rijwielhandel van Genemuiden blijft op de huidige locatie. “Wij zijn heel tevreden over ons afgelopen jaar, waarin we steeds meer onze draai vonden. Vanaf het voorjaar zien we een duidelijke groei en die willen we verder uitbreiden”, zegt eigenaar Michel van Dijk, die samen met medewerker Alexander de winkel runt en zelf een lang verleden in Genemuiden heeft.

Met alle ontwikkelingen is er ook een cirkel rond, vertelt Jan van Dijk. “Jan Pleijsier begon ooit in de schuur van mijn vader. Beide bedrijven zijn vervolgens gegroeid. Hoewel bedrijfsbeëindiging natuurlijk niet leuk is, ben ik blij dat Jan Pleijsier nu naar dit pand komt. Voor deze straat en winkelstad Genemuiden zijn dit uiteindelijk allemaal positieve ontwikkelingen. Mooi is ook dat iedereen achter deze stappen staat. De onderlinge samenwerking is altijd heel goed geweest.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500