Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koeler in het weekeinde (door John Poot)

Geplaatst op: 29 september 2017

We hebben dit weekend te maken met koeler weer en met daarbij meer regen en harde wind. Zaterdag trekt een oceaanfront naar Duitsland, dit front verdrijft de warme lucht waar wij op dit moment in zitten. Vrijdagavond komen er van het westen uit buien onze kant op, deze kunnen flink uitpakken waarbij mogelijk ook een klap onweer kan zitten.

Het regenfront trekt langzaam naar Duitsland toe, in het oosten van Nederland valt de meeste neerslag maar ook in onze omgeving blijft het in de ochtend niet helemaal droog. Later in de middag komen er opklaringen. Wind komt uit westelijke richting en is kracht 3 tot 4, de maximumtemperatuur stijgt naar 16 graden.

De nacht naar zondag verloopt rustig. Het is mogelijk dat door opklaringen en afkoeling mist ontstaat. In de ochtend is er nog ruimte voor de zon, maar het blijft overwegend droog. De maximumtemperatuur stijgt naar 17 graden en de wind is overdag matig. Zondagavond trekt de wind aan vanuit het zuidwesten naar kracht 5 tot 6. Dit heeft te maken met een stevige depressie die in de nacht van maandag tussen Schotland en IJsland wordt berekend, deze depressie geeft in onze omgeving ook regen van enige betekenis.  Maandag overdag trekt dit oceaanfront verder richting het zuidwesten van Noorwegen. Maandag hebben wij daar ook nog last van door middel van een stevige zuidwesten wind en valt er een enkele bui.

De dagen erna afnemende buienkans, met temperaturen die normaal zijn voor dit tijd van het jaar en dat is rond de 16 graden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500