Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel records voor DEK-zwemmers

Geplaatst op: 2 oktober 2017

Foto's Wim Kanis

47 persoonlijke records en een reeks podiumplekken. Dat was de oogst van De Eerste Kolk tijdens deel 1 van de Nationale Zwemcompetitie in Hardenberg. Deze door de KNZB landelijk vastgestelde wedstrijden vinden over het hele land in hetzelfde weekend plaats. De verenigingen zijn per regio ingedeeld. Overijssel en Gelderland vormen samen Regio Oost.

Vervolgens zijn de zwemverenigingen in deze regio weer in verschillende klassen ingedeeld, waarbij de gezwommen tijd op een afstand van de zwemmers van de verenigingen de leidraad zijn. De competitiewedstrijden zijn een moment om onderling met andere zwemverenigingen uit dezelfde klasse te vergelijken, hoezeer de prestaties zijn gevorderd. Zwemmers van alle leeftijden mogen meedoen. Vanaf minioren 5 (leeftijd:10 jaar) zijn er, per serie, punten te behalen die meetellen voor het totaalklassement. De minioren 1 t/m 4 zwemmen mee om ervaring op te doen. Tevens versterkt het de saamhorigheid van de groep als geheel.

Er kwamen zaterdag 24 DEK-zwemmers aan de start. De tijd van Martijn Gerritsen op de 50 meter schoolslag (32.10) was naast een persoonlijk record ook een clubrecord. Er waren eerste plaatsen voor Lennard Beens, Martijn Gerritsen (met zijn clubrecord) en Marianne Naberman. Herniek van Dalfsen, Harryelle Eenkhoorn, Jorgen Gerritsen, Edwin Kanis, Myrthe Kroes, Jirsca van Dalfsen en Martijn Gerritsen zwommen naar een tweede plaats. Derde plaatsen waren er voor Jorgen Gerritsen, Lenn Chle Klomp (2x) en Thon Naberman.

De grootste verbetering was voor Lenn Chle Klomp (23 meter rugslag in 32.93 sec.)

De volgende zwemmers wisten minstens twee persoonlijke records te zwemmen: Myrthe Bosman, Laurens Curfs, Irenka van Dalfsen, Jorgen Gerritsen, Martijn Gerritsen, Lenn Che Klomp, Lars Tuinbeek en Lara Tuinman.

Volgende week, 7 oktober, zwemt DEK de Nationale Sprintwedstrijd in Steenwijk.

Voor foto’s, filmpjes en meer informatie over zwemmen gaat u naar www.dekgenemuiden.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500