Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Mooiste week van het jaar’ van start

Geplaatst op: 11 oktober 2017

Tekst en foto's: Erik en Jeroen Eenkhoorn

“Dit is toch wel de mooiste week van het jaar”, zegt een vrouw op het Havenplein. Ze kijkt naar haar kleinkind die op een paard in de kinderdraaimolen zit. Woensdagmiddag ging de kermis open en de jeugd vermaakte zich al zichtbaar.

Druk is het nog niet, maar het gegil van de ‘Trip Temptation’ is over de hele kaai te horen. Ook vanaf de Greente is het bekende geluid van de bel weer waargenomen. Bij de oliebollenkraam is het alweer gezellig druk. De verkopers kennen mensen nog van vorig jaar.

Even verderop staat een klein jongetje samen met oma te kijken naar alle beren die achter het glas liggen. Na twee pogingen heeft hij een beer te pakken en koning te rijk zegt hij: ‘Gaan we nu naar de oliebollen’? Het bewijs dat de oliebollenkraam goed loopt is gisterenavond al gebleken toen er rond de klok van 8 uur geen bollen met krenten besteld konden worden.

 

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500