Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Marinus Burgmeijer exposeert in De Wieden

Geplaatst op: 12 oktober 2017

De schilderijen van Wildlife artist Marinus Burgmeijer zijn komend kwartaal te bewonderen bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. De Genemuidenaar had als kind al een voorliefde voor de natuur. Met vriendjes ging hij met emmer en schepnet de weilanden in, of met potlood en penseel ter hand om de opgedane indrukken vast te leggen.

Burgmeijer is de meester van de observatie en kan zijn eigen blik als geen ander vastleggen op het doek. Zijn werken worden steeds meer gewaardeerd. Veel van de kunstwerken zijn aangekocht door kunstliefhebbers in binnen- en buitenland.

Sinds 2009 heeft hij een eigen galerie in Genemuiden, kunstgalerie DE DIEK. In maart dit jaar is het boek “land van Zeearend en Kievitsbloem” uitgebracht. Een boek waarin Burgmeijer over de IJsseldelta schrijft en schildert.

Tot eind december zijn de schilderwerken van Marinus Burgmeijer te bewonderen. Dit kan tijdens openingstijden in expositieruimte de Holken bij Bezoekerscentrum De Wieden.

 

Het centrum is van april tot november geopend op dinsdag t/m zondag, 10.00 – 17.00 uur. In mei t/m augustus ook geopend op maandag, 12.00 – 17.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500