Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wevers Tapijtmuseum kunnen weer vooruit

Geplaatst op: 12 oktober 2017

In het Tapijtmuseum wordt veel kokosgaren verwerkt. Tijdens de demonstraties worden kokoslopers geweven en in de werkplaats worden japanmatjes en ruige matten geweven die bestemd zijn voor de verkoop. In de matten worden veel gekleurde garens verwerkt en dat leverde een probleem op: de voorraad geverfde kokos werd steeds kleiner!

Gelukkig kon Raymond van Dijk, directeur van ITC (onderdeel van de KARAN GROUP India), het Tapijtmuseum helpen. Hij had contact met een neef van Revi Karan die in 1950-1960 de leverancier was van kokosgaren aan de Genemuider kokosfabrieken en deze neef zou in India proberen om wat restgaren te krijgen.

Eind september kwamen de kokosgarens aan en op de foto is een deel daarvan te zien. De wevers Harm Rietman Czn., Karst Beens en Willem Beens kunnen weer jaren vooruit!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500