Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

IJsselheem-manager opent bed & breakfast

Geplaatst op: 25 oktober 2017

Wim en Hermien van Helsdingen verbouwden dit voorjaar hun voormalige garage aan de Landauer tot een bewoonbare ruimte. En die verhuren ze nu als bed and breakfast via AirBNB en Vrienden op de Fiets. “Als we dertig overnachtingen per jaar hebben zijn we tevreden. We zijn natuurlijk geen ondernemers”, zegt het echtpaar over ‘Villa Petit Madelief’.

Ze leerden elkaar ooit kennen in het Zwolse ziekenhuis. Wim werkt daar nog steeds, maar zijn pensioen is aanstaande. Hermien was onder meer locatiemanager van De Hazelaar en werkt nog steeds voor IJsselheem. Sinds 2007 wonen ze in de Landauer in een woning die ze aan alle kanten hebben verbouwd en verbeterd. “Dat is de onrust in mij”, glimlacht Hermien.

Het plan voor een bed and breakfast heeft min of meer iets met de pensionering van Wim te maken, vertelt hij. “Je moet natuurlijk wel wat te doen hebben straks. Dit is een mooi en leuk tijdverdrijf. Je ontmoet mensen van verschillende pluimage. Dat merkten we zelf ook tijdens vakanties die we via AirBNB boekten. Al houden we wel van onze privacy. Daarom is de bed and breakfast echt afgescheiden van onze woning.”

Ze gingen open rond HasSailt en hadden meteen al klandizie. “Een schipper zocht onderdak voor zijn dochter en kleinzoon. Via TIP Hasselt kregen ze ons telefoonnummer en even later hadden we onze eerste gasten. Dat was nog wel even spannend”, lacht Wim. Hermien: “Ik had ook het gekke idee dat er vreemde mensen in mijn huis waren. Dat is ondertussen wel over.”

Want ze hebben sinds HasSailt al elf mensen overnachtingen over de vloer gehad. Van diverse pluimage dus. “Een jong stel uit Nijmegen dat Giethoorn wilde ontdekken, maar ook een man uit Koeweit. Ook die zei dat hij naar Giethoorn wilde, maar hij is nauwelijks weggeweest. Verder hebben we onder meer Duitsers gehad en Zeeuwen, die vroeger met hun schip in Hasselt hadden gelegen. Het is dus zeker niet zo dat mensen alleen voor Giethoorn komen. Soms ook echt voor Hasselt. En deze week hadden we nog een vrouw die een bijeenkomst in Zwartsluis had. Ze sliep bij voorkeur in een bed and breakfast, omdat ze daar meer tot rust komt dan in een hotel.”

Buiten het bed en de douche bieden Wim en Hermien de gasten uiteraard ook een ontbijt aan, die ze opdienen op een klein tafeltje met stoelen die bij Dorcas in Genemuiden op de kop zijn getikt. “We zorgen voor een royaal ontbijt met brood, een eitje en fruit, maar in Nederland zijn we niet zulke ontbijtmensen volgens mij. In Frankrijk krijg je bij wijze van spreken ’s ochtends al taartjes, merkten we zelf in Bretagne.”

Met de opening van de bed and breakfast is geen oude droom in vervulling gegaan. “Al moet ik zeggen dat ik vroeger wel het idee had om een camping te beginnen”, lacht Hermien. Die wilde plannen zijn ondertussen wel uit het hoofd gezet. Dertig gasten op jaarbasis zou mooi zijn. En valt de klandizie onverhoopt tegen, dan is er ook geen man over boord. “Dankzij deze ruimte, perfect gebouwd door Bouwbedrijf Wursten trouwens, hebben we ook alle voorzieningen nu op de begane grond. Mocht de nood ooit aan de man komen…”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500