Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bus vanuit Genemuiden naar Mars voor het Leven

Geplaatst op: 6 november 2017

Mee naar de Mars voor het Leven in Den Haag op 9 december? Via een e-mail naar marsvoorhetleven@yahoo.com of een bericht naar 06-22789650 kunnen mensen zich aanmelden om mee te gaan met een (gesponsorde) bus. Aanmelden kan ook via dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUlHHEnVKCJ2NjDY647IRyV7nPR3_HbjjM4ndEf3vt4cRKaw/viewform. Dat kan tot 20 november.

“Er is veel ophef over medisch ethische thema’s in Nederland. Is het moreel acceptabel dat we zelf beschikken over leven en dood, ook als het over het ongeboren leven van je kind gaat? Abortus, het beëindigen van ongeboren menselijk leven, is sinds 1984 wettelijk toegestaan in ons land. In de Tweede Kamer waren 76 stemmen voor en 74 stemmen tegen de wet. In de Eerste Kamer 38 voor en 37 tegen. En nog steeds zijn vele mensen tegen de 30.000 abortussen per jaar, 120 kinderen per werkdag, een basisschool per week”, schrijft de organisatie in een persbericht.

“De grootste oorzaak van abortus is seksualiteit binnen een instabiele relatie. Daarom geeft Schreeuw om Leven voorlichting op scholen en in kerken. Er is veel nood rondom abortus. Bij Er is Hulp kloppen dagelijks vrouwen aan voor hulp en begeleiding bij ongewenste zwangerschap of na een abortus.” Vrouwen worden op een praktische manier geholpen. Onder andere via het sponsorplan, waardoor steeds meer vrouwen afzien van een abortus. Alle hulpverlening is gratis. Kijk voor meer informatie op www.erishulp.nl.

Stichting Schreeuw om Leven zet zich in voor bescherming van het (ongeboren) leven. Tegen abortus en euthanasie en voor goede alternatieven. Door de 25e Mars voor het Leven te organiseren wordt een signaal afgegeven aan overheid en de samenleving dat ook het ongeboren leven beschermwaardig is. Op deze bijeenkomst willen we luisteren naar diverse sprekers, zoals Kees van der Staaij en Kees van Helden, directeur van Schreeuw om Leven. Onder begeleiding van Christian Verwoerd is er samenzang. Ook wordt een persoonlijk ervaringsverhaal gedeeld. De Mars is op 9 december in Den Haag en begint om 12 uur. Vanaf 11 uur is iedereen welkom.

In 2016 kwamen 5.000 mensen naar de Mars. De verwachting is dat dit aantal fors zal groeien. Lees meer op www.schreeuwomleven.nl/marsvoorhetleven.

Willem van Benthem probeert ook dit jaar weer een paar bussen vanuit Zwolle en omgeving  naar Den Haag te laten rijden. Vorig jaar konden er drie gesponsorde bussen met 160 mensen vertrekken. Samen met zijn vrouw, Magda, en werkgroepen in de omgeving zetten zij zich in om voldoende deelnemers te werven.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500