Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politie controleert op gordels

Geplaatst op: 7 november 2017

De politie is momenteel bezig met een project over het gordelgebruik in Genemuiden bij het halen en brengen van kinderen naar school. Dit project wordt gehouden in samenwerking met VVN, de gemeente Zwartewaterland en de basisscholen in Genemuiden.

Naar aanleiding van signalen dat het slecht is gesteld met het gordelgebruik als kinderen naar school worden gebracht en weer opgehaald heeft de politie hier op gecontroleerd. Dit betroffen controles waarin alleen is geobserveerd of de signalen klopten. Uit deze controles is gebleken dat een groot aantal kinderen ‘los’ worden vervoerd. De uitkomsten van deze controles hebben helaas de signalen overtroffen.

Daardoor is er besloten om hier verder mee te gaan. In eerste instantie zal er gestart worden met voorlichting. Hierna zullen er dan ook meerdere controles bij de verschillende scholen in Genemuiden gaan plaats vinden.

Het is verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen. Dit geldt voor volwassenen én voor kinderen.  Daarnaast moet ieder kind onder de 18 jaar èn kleiner dan 1,35 meter in een goedgekeurd kinderzitje worden vervoerd. Volwassenen en kinderen groter dan 1,35 meter mogen een kinderzitje (een zittingverhoger) gebruiken. Ze moeten wel altijd de autogordel om.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500