Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gevel Tapijtmuseum moet worden aangepakt

Geplaatst op: 8 november 2017

Er zijn zorgen over het gebouw van het Tapijtmuseum. De gevel begint naar voren te staan en moet binnenkort worden aangepakt. Dat bleek tijdens een bezoek dat het CDA aan het museum bracht. Tot op heden kan het museum draaien op eigen inkomsten maar of dat ook voor de toekomst geldt is niet zeker, zo luidde de boodschap aan de christendemocraten.

Op dit moment kan het Tapijtmuseum rekenen op de inzet van zo’n 65 personen waarvan enkelen elke dag aanwezig zijn om demonstraties te geven aan de bezoekers. Het bestuur geeft aan dat het aantrekken van jongere vrijwilligers, die toch ook wel enig verstand van het verleden van de tapijtindustrie moeten hebben, niet eenvoudig is.

Dat het museum blijft moderniseren is te zien aan de schermen die zijn geïnstalleerd waarmee de bezoeker interactief aan de slag kan. Dankzij deze schermen is het ook interessant het museum zonder begeleiding te bezoeken. Dat in het museum gewerkt wordt, handmatig en aan de diverse machines, maakt het een bijzondere, levend, museum en zeker een bezoek waard.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500