Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vrijwilligers hervormde kerk zetten zich in voor GlobalRize

Geplaatst op: 8 november 2017

GlobalRize is een samenwerkingsverband aangegaan met de Hervormde Gemeente Genemuiden. Een werkgroep uit Genemuiden, aangevuld met vrijwilligers uit andere plaatsen, heeft zich ten doel gesteld de internetstrategie van GlobalRize in te zetten voor het Nederlandse taalgebied.

Er is een Facebookpagina Bijbelwoord met 25.000 likes die per maand ruim 130.000 mensen bereikt, waarvan er ongeveer 12.000 reageren door op ‘vind-ik-leuk’ te klikken of een reactie te plaatsen. Er is ook een Nederlandse website gelanceerd met antwoorden op bijbelvragen. De Nederlandse versie van de Bijbelcursus is inmiddels gelanceerd en enkele Genemuider vrijwilligers zijn getraind en nu werkzaam als mentoren voor de cursus.

GlobalRize bedrijft zending via het internet. “Wij bereiken op Social Media miljoenen mensen met de Bijbelse boodschap. Op websites geven we antwoord op bijbelvragen. We bieden bijbelcursussen aan waarbij elke student een mentor krijgt bij wie hij met zijn vragen terecht kan. Elke maand schrijven zich ruim duizend studenten in voor de Basiscursus. Met deze cursus gaan ze in vijftien lessen de Bijbelse geschiedenis door en leren zo de kern van het Evangelie kennen”, legt de organisatie uit.

“Met Engelstalige projecten bereiken we grote aantallen mensen over de hele wereld. Daarnaast bouwen we taalteams op, vaak in samenwerking met andere organisaties, die de geleerde lessen op het gebied van internetzending toepassen voor een taalgroep. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de door GlobalRize ontwikkelde technologie en materialen, terwijl er ook gezocht wordt naar mogelijkheden om de inhoud relevant te maken binnen de cultuur.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500