Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers present op Gallinova

Geplaatst op: 11 november 2017

In de schitterende nieuwe hal genaamd Midden Nederland Hallen op industrieterrein Harselaar te Barneveld was het een goed toeven voor zowel mens als dier op vrijdag 10 en zaterdag 11 november. Daar vond de show Gallinova voor kleindierliefhebbers plaats. Ook vier leden van de Zwartewaterfokkers waren daarbij.

Met het mooie aantal van 959 ingezonden dieren benaderde men de 1000 dieren net niet. Wat er wel was waren dieren van een hoog gehalte, gezien het tijdstip waarop deze show wordt gehouden niet geheel verwonderlijk. Als je wat verder in het tentoonstellingsseizoen komt loopt de conditie toch wel wat terug.

Johan Barneveld aanwezig met dwerghoenders en de enorm grote Toulouse ganzen kon tevreden op deze show terug kijken. Deze kolossale dieren behaalden beide F 96pt en het vrouwtje werd verkozen tot mooiste gedomesticeerde watervogel van deze show, zijn Barnevelder krielen noteerden 2x G en 2x ZG. De Combinatie Withaar (vader Aart en zoon Arno) was met hun favoriete ras de Wyandotte kriel in twee kleurslagen present, bij de wit zwarte kleurslag scoorde men 3x ZG en bij de zwarte 2x ZG en 1x F waarbij laatst genoemde het mooiste mannelijk dier in dit ras werd.

Ook aanwezig Harm Bruins met zijn Hollandse krielen in zijn favoriete patrijskleurslag, heel tevreden kwam ook hij terug van deze show waar zijn dieren goed waren voor 3x het ZG en 2x het F predikaat in hun bagage. Reikhalzend kijken deze leden van de Zwartewaterfokkers en trouwens ook de overige leden met hun dieren uit naar de thuiswedstrijd in d’ Overtoom waar deze van 30 november t/m 2 december a.s. zal worden gehouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500