Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zij-instromers krijgen unieke kans bij IJsselheem

Geplaatst op: 27 november 2017

IJsselheem verwelkomt 1 december 17 nieuwe collega’s voor, wat ze zelf “een unieke kans” noemen. Zij starten dan met een traject op maat waarbij ze zich, in dienst van IJsselheem, kunnen omscholen tot verzorgende IG.

De nieuwe medewerkers zijn zij-instromers uit de richting Welzijn en werkten voorheen in bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg of de kinderopvang. Na een korte introductie gaan zij aan de slag binnen IJsselheem en leren in korte tijd de basisvaardigheden van zorg voor ouderen. Vervolgens volgen ze een dag per week gedurende één tot anderhalf jaar de BBL-opleiding Verzorgende-IG. Zodra het diploma op zak is, komen de medewerkers in aanmerking voor een vast dienstverband als Verzorgende Zorg en Welzijn.

Volgens Marlo Töller, adviseur Leren & Ontwikkelen bij IJsselheem, is er sprake van een win-win situatie. “De nieuwe medewerkers willen graag van richting veranderen en dat kan nu terwijl ze in dienst zijn van IJsselheem; het is leren op maat op de werkplek en dan ook nog met een contract.  Voor IJsselheem is het, in deze krappe arbeidsmarkt, belangrijk om gemotiveerde mensen aan te trekken die de focus hebben op kwaliteit van leven en welzijn om zo goede zorg te kunnen blijven bieden aan onze cliënten.”

De 17 nieuwe medewerkers zijn geselecteerd uit ruim 100 sollicitaties. “Daaruit blijkt wel animo voor dit leerwerktraject, het is een soort gat in de markt,” aldus Töller. “En dat biedt perspectief. We overwegen om, als we ervaring hebben opgedaan in de praktijk, een tweede groep zij-instromers te gaan werven.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500