Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Mones-Bonthuis vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 29 november 2017

Vijftig jaar geleden, op 24 november 1967, traden Lukas Mones en Derkjen Bonthuis met elkaar in het huwelijk in het gemeentehuis in Genemuiden. Burgemeester Bilder ging het gouden echtpaar op 28 november persoonlijk feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum in hun woning aan de Karwij in Genemuiden.

Lukas komt uit Zwartsluis. Hij was een van de vier kinderen van het gezin Mones. Dirkje is geboren en getogen in Genemuiden. Ook zij groeide op in een gezin met vier kinderen. Lukas en Dirkje leerden elkaar kennen in Genemuiden. Van wandelen op de Veerweg kwam het al snel tot een gezamenlijk kopje koffie. Ze kregen verkering en trouwden in 1967. Het pasgetrouwde stel woonde jarenlang in Zwartsluis. Daar werden drie zonen geboren en later werden ze opa en oma van tien kleinkinderen.  Ruim twee jaar geleden verhuisde het echtpaar naar Genemuiden, de geboorteplaats van Dirkje.

Lukas was tien jaar werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Daarna kreeg hij bij de Noordwesthoek een baan als monteur. Hij werkte daar 30 jaar.

Dirkje houdt van breien en lezen. Lukas mag graag “breinbrekers” oplossen. Kruiswoordpuzzels en Sudoku’s behoren tot zijn favorieten. Samen gaan zij er graag op uit met de auto.

Het jubileum wordt gevierd met een etentje en een gezellig samenzijn met genodigden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500