Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Albert en Hendrikje zestig jaar een paar

Geplaatst op: 14 december 2017

Op 13 december 1957 trouwden Albert Bakker en Hendrikje Noordstra in het gemeentehuis van Genemuiden. Burgemeester Bilder bracht het echtpaar exact 60 jaar later een bezoek om de gelukwensen over te brengen namens de gemeente Zwartewaterland.

De 85-jarige Albert is geboren in Genemuiden en groeide op in een groot gezin. Ook Henny (81) kwam in Genemuiden ter wereld. Met vijf broers was ze de enige dochter in het gezin Noordstra. Om gezondheidsredenen van haar moeder nam Henny na de lagere school een groot deel van de huishoudelijke taken op zich. Albert werd constructie-bankwerker bij Breman Machinery.

Albert en Henny leerden elkaar kennen tijdens het wandelen op de Kaai. Tussen de brug en de Sas werden tussen de jongelui contacten gelegd. Daaruit volgden regelmatig afspraakjes bij gezinnen die oppas nodig hadden. Zo ook bij Albert en Henny, en van het een kwam het ander…..

Het echtpaar Bakker heeft altijd in Genemuiden gewoond, waarvan de laatste 25 jaar in de Karel Doormanstraat. Ze hebben vier zonen en één dochter, negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De kinderen en kleinkinderen wonen allemaal in de buurt. Zodoende kunnen Albert en Henny volop genieten van hun kroost.

Henny was 25 jaar vrijwilliger bij de Meente en bij het Tapijtmuseum verkocht ze 15 jaar lang toegangskaartjes. Ze leest graag, houdt van handwerken, TV-kijken en computeren. Albert knutselt graag en volgt het nieuws in zijn dagelijkse krantje. Het echtpaar is nog goed gezond. Ondanks hun leeftijd mogen ze nog graag samen wandelen en fietsen.

De dag van het jubileum, was al feestelijk op zich. “Naast het bezoek van de burgemeester hebben wij hebben vanavond ook nog een verjaardag” vertelt Henny. “Eén van onze kleindochters viert haar 18e verjaardag!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500