Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wintermarkt bij Lenteheuvel

Geplaatst op: 15 december 2017

De Wintermarkt op Lenteheuvel wil dit jaar ook wat donkere, nog meer sfeervolle uren meepakken. De markt van komende zaterdag 16 december met twintig standhouders en veel ander vertier is daarom dit jaar van 14.00 tot 19.00 uur. Judith Teekens van zorgboerderij Lenteheuvel hoopt ook dit jaar weer op een gezellige drukte. “Wij hebben er in ieder geval weer heel veel zin in: met het hele team zijn we lang met deze markt bezig en iedereen heeft een rol.”

Neem Pascalle, die ook bij het gesprek aanschuift. Hij regelde de afgelopen jaren op bekwame wijze het verkeer. Dat doet hij dit keer ook, maar wel in een andere hoedanigheid. “Ik ben de kerstman….”, lacht hij. Zelfde functie, ander uniform dus. Hij zal ook de paardentram van het Vossenspan weer langs zien komen. “Die rijdt dit keer niet naar en van Zwartsluis, maar bezoekers kunnen in de tram genieten van natuurgebied De Olde Maten”, vertelt Judith, die bezoekers oproept om indien mogelijk met de fiets te komen.

Standhouders komen weer uit een brede regio rondom Zwartsluis, zoals De Compagnie uit Hasselt die dit keer ook weer met spareribs komt. “Omdat we nu langer open zijn, zijn er sowieso meer eetmogelijkheden. Mensen kunnen hier ook een maaltijd nuttigen, er zijn allerlei lekkernijen! Buiten dat hebben we een heel gevarieerd aanbod aan standhouders: op de markt onder meer sieraden, kleding, cadeauartikelen en kerstartikelen. Ook Boekbeleving belooft veel: dat is iemand die hele mooie dingen van oude boeken maakt.”

Dit jaar is er ook muziek van Rianne Voorberg en Ton Veltien en een kinderworkshop. De gezelligheid in en rondom Lenteheuvel doet ongetwijfeld de rest. “We gaan ook marshmellows maken boven het vuur”, vult Pascalle nog aan, die net als de rest van het team helemaal toeleeft naar 16 december. “Het is voor ons ook een soort open dag: mensen kunnen zien hoe leuk het hier is. Hopelijk wordt het weer heel druk”, zegt Pascalle.

Dan moet de kerstman wel volop aan de bank als verkeersregelaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500