Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bakker Groot Koerkamp verhuist naar de Klaas Fuitestraat

Geplaatst op: 22 december 2017

Tekst Erik Driessen, Foto's Joke Veldman

Echte Bakker Groot Koerkamp verhuist van de Langestraat naar de Klaas Fuitestraat. Samen met Bosch Bloemen & Wonen is de bakkerij straks gevestigd in de voormalige locatie van Top1Toys. Bosch opent daar op 18 januari de deuren, Groot Koerkamp volgt vermoedelijk een maand later.

“We hebben er ongelooflijk veel zin in”, zegt Jolanda Groot Koerkamp over het vertrek vanuit het centrum naar de locatie tegenover de supermarkten ALDI en BONI. Volgens haar gaat het ook om een ‘noodzakelijke stap’. “Toen we onze vestiging aan de Zwolse Assendorperstraat openden, hebben we een onderzoek laten uitvoeren naar de beste locatie. Dat was overduidelijk dichtbij een supermarkt. Voor Genemuiden geldt hetzelfde: we hebben de laatste jaren minder klanten in de winkel.”

En dus was het al een langgekoesterde wens om naar de Klaas Fuitestraat te verhuizen. Die komt nu uit, al blijft Groot Koerkamp overigens wel aan de Langestraat bakken. ‘Puur Antoon’, omschrijft Jolanda Groot Koerkamp de toekomstige zaak. “Eerlijk, ambachtelijk en gezond zijn ons kernpunten en die komen in de nieuwe winkel helemaal naar voren. Wij noemen het een ‘belevingswinkel’ waarin kwaliteit centraal staat. In onze producten zitten bijvoorbeeld geen conserveringsmiddelen: spelt is bij ons ook echt spelt en als we zeggen ‘geen E-nummers’ dan zitten er ook echt geen E-nummers in”, aldus Jolanda.

In de nieuwe winkel staat straks een oven waarmee de medewerkers bijvoorbeeld saucijzenbroodjes kunnen afbakken. Ook zijn er lekkere broodjes voor de lunch verkrijgbaar. In het nieuwe pand wordt ondertussen hard gewerkt. Over een paar weken moet de winkel van Bosch Bloemen & Wonen immers al open. Die zaak sluit op 13 januari de deuren op de huidige plek in de Woody Passage. Vijf dagen later, op de verjaardag van eigenaressen Marjan, gaat de zaak een paar honderd meter verderop weer open. Tussentijds gaat de internetverkoop overigens gewoon door.

Ard en Marjan Postma zijn blij met de komst van Bakkerij Groot Koerkamp. Ze erkennen zich ook in het verhaal van de bakker. “Ook in onze branche is het belangrijk om dichtbij een supermarkt te zitten. Die stap heeft voor ons goed uitgepakt”, vertelt Ard, die enthousiast is over de nieuwe locatie, ondanks dat de winkel nu voor de derde keer in korte tijd verhuist. “De vergunning voor kleinschalige detailhandel op deze plek loopt in de zomer af. Daarom hebben we vroegtijdig om ons heen gekeken om niet voor verrassingen te komen staan. Toen Top1Toys de verhuizing aankondigde, hebben we snel gereageerd.”

Bosch Bloemen heeft straks een veel groter winkeloppervlak en bovendien extra ruimte. “Meer werkruimte is heel prettig. Vooral in de drukke tijden was het nu soms krap. Straks zijn de gangpaden ook breder en hebben we meer ruimte voor potterie en planten. Met dat laatste zijn we ook blij, omdat planten weer helemaal terug zijn van weg geweest. ‘Urban jungle’, noemen ze dat”, vertelt Marjan.

Beide winkels hebben straks een eigen ingang en zitten in het zicht. De betrokken ondernemers zijn ondertussen bekende gezichten in Genemuiden. Ard en Marjan Postma zijn al jarenlang eigenaar van de bloemenzaak die ze overnamen, terwijl Groot Koerkamp in 2004 de bakkerijen van Nieuwenhuis in Genemuiden en IJsselmuiden overnam. Daarna opende het echtpaar ook nog een winkel in Zwolle. Jolanda Groot Koerkamp tot besluit: “Wij kijken echt uit naar de verhuizing: wij hebben straks een prachtige winkel die helemaal past in deze tijd op de juiste locatie.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

5 thoughts on “Bakker Groot Koerkamp verhuist naar de Klaas Fuitestraat

 1. Roel schreef:

  Groot Koerkamp heeft groot gelijk om te gaan verkassen naar de Klaasfuitestraat ,dicht bij de supermarkten ,daar is voldoende parkeergelegenheid en komen er veel mensen , je moet het tegenwoordig je de klanten zo makkelijk mogelijk maken ,het zelfde gaat op voor Bosch bloemen . Ik wens beide ondernemers veel succes op hun nieuwe stek !

 2. HL schreef:

  De tijd zal het leren maar ik denk van een goed beslissing!!
  Succes bakker Groot Koerkamp !!

 3. Hermandad schreef:

  Hoe hard het ook klinkt ,dit luid de ondergang van koerkamp in,net het centrum aangepast ,ideaal was het , even snel oversteken ,ook nog even langs de bakker ,maar d’r zit nog een bakker ,die gaat zijn garen d’r bij spinnen ,dat geloof ik vast en zeker ,en natuurlijk bakkerij Slager is ook een perfecte zaak .

 4. AE schreef:

  Gratis en kunnen parkeren is een must in deze “internet”tijd

 5. AGK schreef:

  Is het ‘centrumplan’ klaar waarbij de gemeente alleen naar de wensen van de winkeliers heeft gehandeld, blijven de winkeliers vertrekken uit het centrum.

  Gaat al net als in Hasselt…

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500