Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

WK Telefoonboeken is nu al volgeboekt

Geplaatst op: 29 december 2017

Het Wereldkampioenschap Telefoonboekbiljarten dat voor 10 februari a.s. gepland staat lijkt een geweldig succes te worden. Na de succesvolle eerste editie die afgelopen juni in verenigingsgebouw “de Rank” plaatsvond, heeft de organisatie inmiddels een deelnamestop aangekondigd. Het eerste toernooi had 42 deelnemers. Nu staat – kort nadat de inschrijving geopend werd – het maximaal aantal spelers van 90 stuks al genoteerd.

Wat als een ludiek grapje begon lijkt onderhand tot een evenement van ongekende weerga uit te groeien. “Het succes van dit spelletje lijkt zich als een olievlek te verspreiden”, aldus René Bonthuis van het organisatiecomité.

“De koninklijke Nederlandse biljartbond heeft kennis genomen van de grote belangstelling voor ons toernooi. Terwijl de bond al jaren kampt met de vergrijzing van de sport en teruglopende ledenaantallen, gebeurt in Genemuiden juist het tegenovergestelde. Hier daalt juist de gemiddelde leeftijd van de spelers. En bovendien is er bij HZW sprake van een serieuze ledenaanwas. Dat komt er denk ik ook door nieuwe elementen – zoals het telefoonboekbiljarten – aan het spel toe te voegen.”, zo verklaart Bonthuis.

Aan de tweede editie van het toernooi nemen vooral spelers uit Zwartewaterland deel. Maar ook staan er deelnemers uit België, Duitsland, Spanje, Turkije, Zuid-Afrika en zelfs Nicaraqua ingeschreven. In dit laatste land schijnt zelfs een profcompetitie voor deze speciale tak van de biljartsport te bestaan.

Naast het in goede banen leiden van het toernooi heeft de organisatie zich ook tot doel gesteld om een aantal projecten binnen de vereniging aan te pakken.

“De club is toe aan nieuwe scoreborden. Daar willen wij voor gaan zorgen. En bovendien moeten de sanitaire voorzieningen hoognodig aangepakt worden. Door evenementen rondom het toernooi te organiseren  en de hulp van tal van lokale sponsoren lijkt ook dit te gaan lukken”, aldus Bonthuis.

“Deelnemen aan het toernooi is geweldig, maar het is ook erg leuk om naar te kijken. Publiek is dan ook van harte welkom. Burgemeester Bilder is bereid gevonden om de prijsuitreiking op 10 februari voor zijn rekening te nemen”, zo besluit de gedreven organisator.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500