Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV succesvol in Ede

Geplaatst op: 13 januari 2018

Zes teams van EGSV waren zaterdag succesvol tijdens de tweede plaatsingswedstrijd acrogym voor het E-niveau in het Gelderse Ede.

’s Ochtens vroeg begon de wedstrijd met het jongste duo van EGSV bestaande uit Roos Doldersum en Yara van de Vreugde. Met hun vrolijke uitstraling wisten zij hoge punten te scoren bij de jury. Dat leverde deze dames een puntentotaal op van 23.200 wat goed was voor een tweede plaats en een zilveren medaille.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan een duo en trio, het duo bestaande uit Gerrieke Brouwer en Annedieke Postma lieten een mooie oefening zien en werden daarvoor beloond met een score van 21.500. Met deze score wisten zij een 5e plaats te behalen, een uitstekende prestatie in een sterk deelnemersveld.

Het jeugd-trio bestaande uit Maud van Dijk, Laureen de Wilde en Diede Beens liet ook een stabiele oefening zien. Hun vrolijke oefening zorgde voor een score van 22.100 en dat leverde, helaas, net geen medaille op maar wel een keurige 4e plaats.

In wedstrijdronde 3 was het eveneens de beurt aan een duo en trio, dit keer in de junioren categorie. Het duo bestaande uit Valerie Veenhof en Martine Bonthuis lieten een oefening zien met nette elementen en scoorden hiermee een puntentotaal van 22.020. Deze score was voor dit damespaar goed voor een zilveren medaille en een tweede plaats. Na het duo was het de beurt aan het trio Sarah Landsman, Marlot Doornwaard en Famke Timmerman. Ook zij lieten geen steken vallen vandaag en met een hoge score van 24.150 lieten zij de concurrentie met meer dan een punt achter zich. Deze knappe prestatie zorgde ervoor dat zij het hoogste erepodium mochten betreden en een gouden medaille kregen omgehangen.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan het senioren duo Lauren Landsman en Maran Eenkhoorn. Zij lieten een overtuigende oefening zien welke werd gewaardeerd met een totaal van 24.320. Met bijna drie punten voorsprong op de nummer 2 kregen zij terecht het goud omgehangen en mochten zij plaats nemen op het hoogste podium.

De sporters en leiding kunnen terugkijken op een succesvolle, sportieve dag. Evenals vorige week deden er aan deze wedstrijd alleen teams mee die dit seizoen voor het eerst samen trainen. Dat maakt deze prestatie juist zo bijzonder en er wordt dan ook hoopvol vooruitgekeken naar de rest van dit seizoen.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500