Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Windkracht 9 en 107 kilometer per uur

Geplaatst op: 18 januari 2018

Joke Veldman / Erik Driessen

De westerstorm is in deze regio aan het begin van de middag gaan liggen. Volgens weerkenner John Poot ging het in Genemuiden om windkracht 9 en zijn er snelheden tot 107 kilometer per uur gemeten. Hij noemt het bijzonder dat de stevige wind zo ver het land bereikte. Grote schades zijn er op het eerst gezicht niet te melden. Wel is overal te zien dat er een stormachtige ochtend is geweest. De pont was inmiddels gerepareerd en kon weer worden gebruikt.

Zo waren er tientallen containers die over de weg vlogen en sommige automobilisten konden deze maar net ontwijken. Schuttingen hielden het voor gezien her en der, en een kas is ook niet altijd windbestendig helaas. Bij Fuite stond het water nog steeds behoorlijk hoog, en aan het in aanbouw zijnde pand fladderden alle stukken plastic hevig in de wind.

De grote vraag was ook nog “hoe gaat het met onze uilen, zouden die weggewaaid zijn “? Maar nee hoor allemaal zaten ze dicht tegen de stam gedrukt, nog allemaal in de boom die hevige heen en weer ging !

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500