Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kwekers Vogellust presteren in ‘eredivisie’

Geplaatst op: 20 januari 2018

Leden van Vogellust waren succesvol bij de nationale vogeltentoonstelling in Zwolle, de eredivisie onder de kwekers van vogels. Zo viel Arjan Heutink met 4 van zijn 7 ingezonden vogels in de prijzen. Een mutatie timor zebravink en een wildkleur Bichenow waren beide goed voor het predikaat : Kampioen met resp. 92 en 94 punten. Daarnaast haalde hij nog Zilver met een St. Helena fazentje met 93 punten, alsmede Brons voor nog een Bichenow astrilde.

Ook Gerrit van Heerewaarden speelde een hoofdrol in de categorie kleur en postuurkanaries met twee Scotch Fancy’s, waarbij hij Zilver en Brons haalde met 94 en 92 punten, alsmede Kampioen met een satinet geel intensieve kanarie met 91 punten. Fantastische prestaties in een collectie van bijna 11000 vogels op deze tentoonstelling en zeker een opmaat voor de  wereldkampioenschappen in de eerste week van 2019 in Zwolle staat gepland. Op deze show worden tussen de 25 en 30000 vogels verwacht. De leden van Vogellust staan op scherp om op deze pretentieuze show mee te dingen naar de prijzen.

Zaterdagmiddag 20 januari houdt Vogellust haar nieuwjaarsreceptie in hun honk aan de Hasselterdijk. Liefhebbers en belangstellenden van vogels zijn vanaf 16.00 uur van harte welkom om
onder genot van een hapje en een drankje de ervaringen en ideeën over hun hobby met elkaar te bespreken, daarbij zal er nog een officiële plichtpleging plaatsvinden waarover later meer bekend worden gemaakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500