Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voormalig wielerprof naar WK telefoonboekbiljarten

Geplaatst op: 29 januari 2018

Zaterdag 10 februari a.s. staat de tweede editie van het wereldkampioenschap telefoonboekbiljarten op het programma. Het evenement wordt gehouden in verenigingsgebouw “de Rank”in Genemuiden. Met maar liefst 100 deelnemers is het toernooi volledig volgeboekt. Eén van de deelnemers is Eddy Furniere uit België. Na een succesvolle carrière als wielrenner heeft de Vlaming zich nu toegelegd op de biljartsport.

“Het telefoonboekbiljarten is inmiddels ook razend populair bij ons geworden”, zegt de 64-jarige postbeambte. “Maandelijks vinden er nu door heel het land toernooien plaats. Het wereldkampioenschap is natuurlijk een prachtig evenement om de keu’s ook eens met beoefenaars uit andere landen te kruisen. Ook onze nationaal kampioen Eddy Delesie komt naar Genemuiden”, zo vertelt de sympathieke ex-prof.

In zijn proftijd reed Furniere o.a. in het peloton met mannen als Bernard Hinault, Laurent Fignon en Joop Zoetemelk. De topsportmentaliteit zit nog steeds in zijn bloed. “Allez hé, we komen niet naar Holland voor de gezelligheid. Het is de bedoeling dat de wereldtitel mee terug gaat naar België.”

De toon is dus duidelijk gezet. Aanvang van de wedstrijden is om 14.00 uur.

De finales staan voor ongeveer 17.00 uur gepland. Publiek is van harte welkom.

De toegang is gratis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500