Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VMNN krijgt het wmo- en leerlingenvervoer

Geplaatst op: 1 februari 2018

Gemeente Zwartewaterland wil samen met de gemeenten Kampen en Staphorst het Wmo- en leerlingenvervoer te laten verzorgen door Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN). Het contract met de huidige vervoerders loopt tot in 2019. Inwoners die gebruik  maken van leerlingenvervoer of Wmo-vervoer, krijgen ruim voor de start van het nieuwe contract meer informatie thuisgestuurd.

In de regio IJssel-Vechtdelta werken acht gemeenten de afgelopen jaren intensief samen op het terrein van vervoer. De samenwerking heeft geleid tot een gezamenlijke aanbesteding van het Wmo- en leerlingenvervoer.  In het gebied van Zwartewaterland, Kampen en Staphorst is het vervoer voorlopig gegund aan VMNN. Andere vervoerders die zich hadden ingeschreven, kunnen nog naar de rechter om in bezwaar te gaan. Als er geen bezwaren zijn, dan ondertekenen de partijen eind februari de definitieve contracten. VMNN verzorgt sinds 1 januari 2017 al het Wmo-vervoer in de vorm van Mijn Taxi Op Maat.

VMNN beste prijs-kwaliteitsverhouding

Afgelopen zomer konden vervoerders zich inschrijven voor het regionale vervoerscontract. De deelnemende gemeenten hebben de plannen van de vervoerders beoordeeld. Hierbij is gekeken naar bijvoorbeeld klanttevredenheid, aansluiting op het openbaar vervoer, het verstrekken van reizigersinformatie en innovatie. In het vervoersgebied van de gemeente Zwartewaterland bleek VMNN de inschrijver met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500