Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV-gymnastes sterk in Winterswijk

Geplaatst op: 11 februari 2018

Zes teams van EGSV Genemuiden deden in Winterswijk mee aan de laatste plaatsingswedstrijd voor het E-niveau. Op deze dag werden de laatste plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap(ONK) verdeeld. En een aantal gymnasten plaatsen zich daar inderdaad voor.

Vroeg in de ochtend was het E-instap duo bestaande uit Roos Doldersum en Yara van de Vreugde al onderweg om hun vrolijke oefening te laten zien. Op de vorige wedstrijd was dit jonge duo al tweede geworden maar in Winterswijk lieten de meiden een nog strakkere oefening zien wat resulteerde in een mooie score van 23.850. Deze score bleek tijdens de prijsuitreiking goed voor een mooie eerste plaats!

In de tweede ronde was het de beurt aan de jeugdteams uit Genemuiden. Het duo Gerrieke Brouwer en Annedieke Postma zitten in een categorie met zware concurrentie. De dames lieten een nette oefening zien maar moesten met een score van 21.160 genoegen nemen met een 6e plaats.

In dezelfde ronde kwam ook het jeugdtrio bestaande uit Maud van Dijk, Laureen de Wilde en Diede Beens in actie. Ondanks dat Maud ziek was besloten ze toch naar Winterswijk te gaan en niet zonder resultaat. Met een score van 22.320 mochten zij het podium betreden en een bronzen medaille in ontvangst nemen. Voor deze dames is het nog even spannend of zij zich voor het ONK geplaatst hebben.

De juniorenteams kwamen in ronde drie in actie. Beide teams stonden vorige wedstrijd al op het podium maar om je te willen plaatsen is het van belang om ook deze wedstrijd goed te presteren. Het duo Valerie Veenhof en Martine Bonthuis zette een goede oefening neer wat resulteerde in een score van 23.370. Deze score was goed voor een zilveren medaille én een plaats op het ONK.

Het trio Sarah Landsman, Famke Timmerman en Marlot doornwaard lieten ook een stabiele oefening zien en scoorden met hun vrolijke uitstraling een score van 23.800. Met deze score werd dit jonge trio overtuigend eerste en mag ook dit team zich op gaan maken voor het ONK op 17 maart in Wapenveld.

In de laatste ronde was het de beurt aan het seniorenduo Lauren Landsman en Maran Eenkhoorn. In hun twee-en-halve minuut durende oefening lieten zij strakke elementen zien die goed uitgevoerd werden op de muziek. Zij werden voor hun oefening ook beloond met een score van 23.820 en dit was ruimschoots voldoende voor een eerste plaats en plaatsing voor het ONK.

Met vijf podiumplekken en drie directe plaatsingen voor het Oost Nederlands Kampioenschap kijkt de leiding terug op een succesvolle dag. De acroteams eens van dichtbij zien? Volgende week organiseert EGSV een plaatsingswedstrijd voor het C- en D-niveau in Genemuiden, ‘d Overtoom.

Wilt u zien hoe een wedstrijddag voor EGSV eruitziet? Bekijk dan deze “vlog”: https://www.youtube.com/watch?v=8rxMdjmAXQ8

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500