Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

IJsmeester: ‘We konden het er wel in kijken, we wilden zó graag’

Geplaatst op: 1 maart 2018

Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Langzaam stroomt de parkeerplaats aan de Koppel vol. In het gras bij de ijsbaan staan een stuk of 30 fietsen. We moesten er even op wachten maar vanmiddag hebben de ijsmeesters van de Eendracht groen licht gegeven en kon er eindelijk geschaatst worden.

Één van de vrijwilligers staat met veel plezier naar de schaatsende kinderen te kijken. “We wilden het zo graag: Lekker schaatsen in de voorjaarsvakantie, maar het was toch echt afwachten of het wel zou gaan gebeuren. De harde oostenwind leek bijna roet in het eten te gooien maar door een aantal windschermen te plaatsen kon het ijs toch redelijk aan dikken en met een paar afzettingen op de baan kan er nu eindelijk geschaatst worden’.

Er wordt volop geschaatst door jong en oud. De ene achter een stoel en de andere in het herkenbare blauw van de Eendracht. ‘De kwaliteit van het ijs valt mij dik mee’, vertelt een schaatser. ‘Ik had niet verwacht dat we deze week nog konden schaatsen. Het waaide te hard en dat was enorm jammer. Als het niet had gewaaid hadden we voor in de week al wel kunnen schaatsen en dan had je moeten zien wat voor ijsvloer er lag. Maarehhh…. Ik ga verder, nu kan het nog’. De schaatser schaatst verder.

Alle hoop was gevestigd op de schermen die maandag geplaatst werden. ‘We hebben er zo lang naar gekeken en gehoopt, we konden het er wel in kijken’, vertelt een andere vrijwilliger, terwijl hij de kaartjes van de leden controleert. ‘Des te mooier dat we nu de baan open kunnen doen en iedereen kan genieten van het ijs’.

 

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500