Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel inbraken op zondag

Geplaatst op: 6 maart 2018

De gemeente waarschuwt dat er een opvallende toename is van inbraken in Zwartewaterland. Daarbij hebben de dieven het vooral gemunt op Genemuiden en meer specifiek De Greente. De afgelopen twee maanden sloegen ze vijf keer toe, waarvan opvallend vaak op zondag. Zwartsluis en Hasselt werden respectievelijk een en twee keer bezocht.

Afgelopen vrijdag is een team van de politie in de gemeente op pad geweest. Het team deed zich voor als inbrekers. De politie heeft deze actie gedaan om te controleren hoe alert inwoners zijn en of zij bij verdachte situaties ook de politie bellen. Inwoners die hun woning niet goed hadden afgesloten of als de woning een aantrekkelijk doelwit was, hebben een ‘wit voetje’ van ontvangen. Deze voetstap was een waarschuwing en had ook van een inbreker kunnen zijn. Drie inwoners hebben de politie gebeld, dit hadden er veel meer kunnen zijn! Ziet u een verdachte situatie, aarzel niet en bel de politie via 112.

Tref maatregelen!
Sluit ramen en deuren en doe ’s avonds lichten aan als u uw woning verlaat. Ook al is het maar voor even. Meer tips zijn te vinden via https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500