Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Water Muze Festival in de steigers

Geplaatst op: 7 maart 2018

Water Muze Festival 2018 krijgt steeds meer vorm. Het festival op het terrein van het Botterhuus is groter van opzet dan de eerste editie van 2016. Muziek, theater en de sfeer van een festival in een nautische omgeving blijven de hoofdingrediënten die op 7 juli zeshonderd liefhebbers op de been moeten krijgen.

Organisator Ivo Eenkhoorn en de vrijwilligers van het Botterhuus zijn druk bezig met de voorbereidingen. Sponsoren happen toe, de eerste bands en acts liggen vast en de verdere plannen vorderen ook. Het festival kiest daarbij weer nadrukkelijk voor samenwerking binnen Zwartsluis. “De Blizzard zorgt bijvoorbeeld voor de catering en ook Marcelino en Snoepers zijn van de partij. Nieuw is de samenwerking met Kinderopvang Accrete: die doet leuke activiteiten met kinderen, zodat ouders ook samen van het festival kunnen genieten”, legt Eenkhoorn uit.

Hij is ook blij met de samenwerking met enkele nautische partijen. Dit keer is de oudste botter van Nederland (de Sluziger ZS13) bijvoorbeeld beschikbaar. “We zoeken nog naar de beste rol voor de botter: dat kunnen rondvaarten zijn, maar ook optredens aan boord zijn mogelijk. Bovendien doet VarenindeWieden mee met de Visarend. Ook daarop kunnen we, ook overdekt, optredens verzorgen.”

Met een podiumbouwer zijn verder ideeën uitgewisseld over de opbouw van het terrein. De turfeilandjes spelen daarbij weer een prominente rol. “Het zou mooi zijn als we een van de eilandjes kunnen omtoveren tot een soort huiskamer voor intieme concerten. Dat past heel goed bij dit festival. Ondanks dat het de eerste editie slecht weer was, hebben we geen negatieve reacties gekregen. Ook niet van de artiesten. Die komen graag terug.”

Een buitenlandse act heeft bijvoorbeeld speciaal voor het festival een tournee omgezet. Bands die sowieso komen zijn Loyal Misfits, Subterranean Street Society, Raoul Michel en Jack and the Weatherman. Voor de kinderen is er de voorstelling De Bromvlieg en met een sneltekenaar en een ‘festivalmasseur’ ligt ook het eerste deel van het omlijstende programma vast. De rest van de programmering wordt nog bekendgemaakt.

De organisatie is ook enthousiast over een samenwerking met het Zwolse Poppodium Hedon. Het festival speelt een rol in de ‘talentenjacht’ Kunstbende. “De winnaar daarvan treedt op tijdens Water Muze Festival, op voorwaarde dat ik in de jury van de wedstrijd ga zitten. Voor ons is dit natuurlijk een mooie promotie in Zwolle en omgeving.”

Volg het laatste nieuws over Water Muze Festival via https://www.facebook.com/WaterMuzeFestival

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500