Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden loopt thuis tegen zeperd op

Geplaatst op: 17 maart 2018

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden liep zaterdag op eigen veld een zeperd op. De koploper ging op eigen veld onderuit tegen middenmotor DFS. De gevolgen vielen achteraf mee, omdat bijna alle ploegen in de top verloren.

DFS kwam al na acht minuten op voorsprong op De Wetering, maar binnen tien minuten was de stand ook alweer gelijk. Frank Jansen wist op aangeven van Kavak de gelijkmaker binnen te werken. Daarna kreeg Genemuiden kansenn op meer, maar uiteindelijk bleef het bij 1-1.

Na de rust kwam DFS sterk uit de startblokken, zonder dat er direct doelpunten vielen. Dat gebeurde na een dik uur ineens twee keer in vijf minuten, waardoor het 1-3 werd. Genemuiden bleef daarna aanvallen en zoeken naar de aansluiting, maar zoals zo vaak valt dan de goal aan de andere kant: 1-4.

Achteraf gezien had Genemuiden geweldige zaken kunnen doen op weg naar de titel: Staphorst verloor op eigen veld ruim van Urk, Berkum ging onderuit tegen Sparta Nijkerk en Ajax bleef op een gelijkspel steken. Eemdijk stevende lang af op een overwinning en daarmee de koppositie, maar verspeelde uiteindelijk tegen SDC Putten nog de voorsprong: 1-1. Genemuiden blijft daardoor koploper, met Eemdijk op een punt achterstand.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500