Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijna een eeuw aan raadservaring zwaait af

Geplaatst op: 27 maart 2018

Johannes van den Berg en Henk Selles nemen afscheid.

De gemeenteraad is dinsdag bijna een eeuw aan ervaring kwijtgeraakt. Genemuidenaren Johannes van den Berg en Helmich Post nemen daar samen meer dan de helft van voor hun rekening. Burgemeester Bilder bedankte hen voor alle inspanningen van de afgelopen drie decennia. Hij mocht Astrid Dijkstra van de PvdA overigens een koninklijke onderscheiding opspelden.

“U bent met deze raad vergroeid. Dit werk was een belangrijk deel van uw werk en persoonlijk kon ik altijd op uw ervaring terugvallen”, aldus Bilder over SGP’er Van den Berg. “Gedegen, onverstoorbaar en altijd goed voorbereid. Een voorbeeld voor anderen bovendien, omdat u op redelijk gevorderde leeftijd nog zoveel betekent”, kreeg Helmich Post (CDA) als afscheidswoorden mee.

Post was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in het ‘sociaal domein’ en zat als 14-jarige al op de publieke tribune bij raadsvergaderingen. In totaal heeft hij bijna 28 jaar gemeenteraadwerk op zijn naam staan, eerst voor de gemeente Genemuiden en later voor Zwartewaterland. Johannes van den Berg zit bijna net zo lang in de gemeenteraad. Hij had graag nog doorgegaan, maar vanwege het zetelverlies van zijn partij neemt hij nu toch afscheid. Van den Berg keek onder meer terug op de periode dat hij als raadsvoorzitter de rol van burgemeester bijna overnam. Nadat interim burgemeester Van Dijk een hersenbloeding kreeg, besloot de gemeenteraad de tijd tot de aanstelling van Bilder ‘zelf’ voor haar rekening te nemen, met daarbij een prominente rol voor raadsnestor Van den Berg.

Drie andere Genemuidenaren namen donderdag ook afscheid. Henk Selles verhuist van de Kamperzeedijk naar IJsselmuiden en kan daarom niet politiek actief blijven in Zwartewaterland. “Een beetje een collega van mij: de burgemeester van de Kamperzeedijk”, grapte Bilder. Ook SGP’ers Kolk en Heetebrij keren in de nieuwe gemeenteraad niet terug. Die wordt overigens komende donderdag geïnstalleerd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500