Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peruaanse muziek in d’ Overtoom

Geplaatst op: 31 maart 2018

Maandag 16 april is er in de kantine van het verenigingsgebouw d’Overtoom een muziekavond met Mariska. Mariska van Dalfsen woont en werkt al een kleine twintig jaar in Peru. Ze is deze weken bij haar ouders in Genemuiden.

Mariska is nog bekend van de inzamelingsactie van het 2e/3e Wereldproject in 2009/2010 voor de ‘School in Chamis’. Mariska heeft daar met behulp van het in Zwartewaterland ingezamelde geld een Middelbare School voor Voortgezet Technisch Onderwijs in deze streek, hoog in de Andes, opgezet. De school is samen met de ouders van de leerlingen gebouwd en voorziet daar  in een grote onderwijsbehoefte. De school is indertijd gestart met 25 leerlingen en heeft er nu bijna 90! Er zijn door de jaren heen al leerlingen succesvol doorgestroomd naar de universiteit! Verder coördineert ze nog diverse ontwikkelingsprojecten voor de indianen in het Amazonegebied.

Mariska werkt er niet alleen maar ze maakt ook veel muziek, schrijft zelf ook liedjes en treedt daar ook regelmatig op. Ze denkt, droomt en doet in het Spaans of de indianentaal, het ‘Quechua’. Echter het Gaellemuniger dialect is ze nog niet vergeten. Ze spreekt ook liever dialect dan het Nederlands . Ze moet daar teveel bij nadenken!

Op maandagavond 16  april wil ze haar nieuwste Peruaanse liedjes van haar onlangs opgenomen CD graag in d’Overtoom ten gehore brengen. Ze begeleidt zichzelf op de gitaar of charango. Genemuider muzikanten helpen haar ook bij de begeleiding. Na de pauze kunnen wat Gaellemuniger zangers en zangeressen liedjes zingen. De mensen die vinden dat ze te weinig aan bod zijn gekomen tijdens de jamssesion-avond op 14 april bijvoorbeeld kunnen op deze maandagavond eventueel nog even hun hart ophalen. Wellicht is het handig om dit vooraf even door te geven aan Gijs van Dalfsen.Deze avond start om 20.00 uur en de toegang is gratis!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500