Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een drukke april in d’ Overtoom

Geplaatst op: 3 april 2018

Met de traditionele Omloop van Noordwest-Overijssel begint voor d’ Overtoom een drukke maand april. Het verenigingsgebouw van Genemuiden heeft een volle evenementenagenda. Opvallende evenementen daarop zijn het concert en de expositie van Bert Heerink en het zogenoemde Roots on Wheels-projet dat zich in zeven gemeentes afspeelt.

De ‘Omloop’ start en finisht op het Havenplein, maar eigenlijk starten en eindigen de wielrenners op de hoek van de Grutto en de Stuivenbergstraat. Al sinds jaar en dag kleden de renners zich om in d’ Overtoom, waar ze na afloop van de zware koers ook weer douchen. Komende zaterdag zal dat niet anders zijn.

Vijf dagen later, op donderdag 12 april, is er een heel ander vermaak in d’ Overtoom. De NVVH organiseert dan een cabaretvoorstelling. Op de planken van de theaterzaal staat dan het gezelschap Twee Recht, Twee Averecht, dat ongetwijfeld voor veel lachsalvo’s gaat zorgen. Nauwelijks 24 uur later staat op hetzelfde podium talent uit Genemuiden. Het jaarlijkse Open Podium biedt een plek aan alle musici van Genemuiden die letterlijk van zich willen laten horen. En op maandagavond 16 april treedt Mariska van Dalfsen op in d’ Overtoom.

Professionele muziek is er weer een week later. Dan zingt Bert Heerink in de kantine met ‘friends’. Daarbij kunnen ongeveer tweehonderd mensen aanwezig zijn. Eerder die dag opent de zanger samen met kunstenares Elliot een kunstexpositie. “Bert was onlangs te gast in ons CultCafe, waarin hij over zijn loopbaan vertelde. Daar is een heel leuk contact ontstaan met deze twee evenementen als resultaat”, vertelt beheerder Meike van Ommeren van d’ Overtoom.

Trots is ze ook op Roots on Wheels dat op 25 april Zwartewaterland aan doet. “Het is een project dat zich inzet voor de leefbaarheid op het platteland van Overijssel. Daarvoor willen ze in gesprek met jongeren, ondernemers en andere inwoners. Met een caravan maken ze een tour door zeven gemeenten, waaronder dus Zwartewaterland. Op 24 april staat de caravan de hele dag bij d’ Overtoom en een dag later (van 15.30 tot 18.00 uur) is het event, waarbij iedereen kan meepraten over het thema ‘jongeren en platteland’.

Voor meer info zie http://www.facebook.com/RootsOnWheels

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500