Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Industrieterreinen collectief beveiligd

Geplaatst op: 19 april 2018

Trigion, FIZ (Federatie Industrieterreinen Zwartewaterland) en gemeente Zwartewaterland hebben donderdag een nieuwe raamovereenkomst getekend voor de collectieve beveiliging van de industrieterreinen in Genemuiden en Hasselt. Ook Zwartsluis haakt in de toekomst mogelijk aan.

De raamovereenkomst is afgesloten vanwege de introductie van een volledig vernieuwd cameraconcept. De belangrijkste pijlers van dit concept zijn het plaatsen van nieuwe BUKO Waakt camera-units en het invoeren van slimme surveillance. De camera-units zijn inmiddels geplaatst. Uitgangspunt is het houden van preventief toezicht door het afdekken van met name toegangs- en hoofdwegen met de nieuwe mobiele camera’s. Diverse bestaande camera’s die op strategische punten op de industrieterreinen staan, blijven gehandhaafd en vormen een extra informatiebron in geval van onregelmatigheden.

Bij de nieuwe camera’s komt er direct een alarmmelding binnen bij de surveillant die in de buurt is, die onmiddellijk ter plaatse poolshoogte zal nemen. Bij nood kan de surveillant met één druk op de knop alarm slaan bij de politie en/of andere hulpdiensten. De mobiele camera’s zijn in staat om kentekens te lezen en leveren Full HD beeldkwaliteit.

Het sluiten van de raamovereenkomst werd vanmiddag, na afloop van een presentatie, gevierd met een hapje en drankje voor belangstellende deelnemers in de Kaaihof. Ook de politie was aanwezig om zich op te hoogte te stellen van het vernieuwde concept. Kijk voor meer informatie op www.fizveilig.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500