Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kattenberg stopt na 38 jaar bij DEK

Geplaatst op: 22 april 2018

Foto's John Poot

Unieke prestatie: 38 jaar na zijn debuut stopte Jan Dirk Kattenberg zaterdag bij DEK Waterpolo. Hij speelde in 1982, als 14-jarige, zijn eerste wedstrijd. Hij is sinds die tijd bijna continu lid geweest van de 1e selectie van het waterpoloteam van D.E.K. Vanwege zijn dienstplicht heeft hij een jaartje rustig aan moeten doen.

Eerst was hij veldspeler, maar vanaf 2005 is  is hij ook onder de lat gaan liggen (keeper). Al met al zal hij zo’n 600 wedstrijden hebben gespeeld voor D.E.K., waarvan hij er ruim 200 heeft gekeept. Hij heeft waterpolo gespeeld met gerenommeerde namen als Wim Visscher, Jannes Kolk, Henk de Lange, Dirk van der Linde, Dick Last en nog vele anderen. Hoewel hij in het veld zeker geen lieverdje was, is hij, naast het zelf spelen ook een aantal jaren waterpolo- scheidsrechter en waterpolo-official geweest.

Seizoen 2015/2016 was het sportieve hoogtepunt voor Jan Dirk en zijn teamgenoten geweest. D.E.K. 1 werd kampioen! De heren waren al vaker gepromoveerd, maar nog nooit kampioen geworden! In zijn laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag, heeft hij de eerste helft van de wedstrijd onder de lat gelegen. In de tweede helft heeft hij ook nog de nodige speelminuten gehad als ‘veld’speler en wist zelfs te scoren vanaf de 5 meter! Helaas ging de wedstrijd tegen de Zuiderzeezwemmers verloren met 8-6.

Zou jij een opvolger willen worden van deze sportieveling? D.E.K. is opzoek naar waterpolospelers/speelsters. Elke maandagavond (20.45-22.00uur) en donderdagavond (21.00-22.00uur) zijn er gemengde (dames en heren) trainingen. Kom gerust een keertje mee trainen om te kijken of het wat voor je is!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500