Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Warme bevrijdingsdag: Bootjes worden uit de stalling gehaald

Geplaatst op: 5 mei 2018

Tekst en foto: Erik Eenkhoorn

Het is vandaag het heerlijk weer in Nederland met temperaturen ruim boven de 20 graden. Op een vrije zaterdag is er niks beter voor bootjesliefhebbers om het bootje te water te laten. Bij de helling aan het veer was het dan ook een drukte van belang. Het reed af en aan met bootjes. 

Voor veel mensen was dit de eerste keer dat de boot weer startte. Voor Jacob de Vries altijd weer een spannend moment: “Dit is geen goede starter”. Nadat de motor een paar keer puft en eindelijk aanslaat zegt hij: “Maar, als hij eenmaal loopt, doet hij het ook”. Dat laat hij even later zien als het voorsteven door het Zwartewater heen snijdt.

Ook een paar waterscooters zijn druk bezig met het afstellen van hun scooter. Zo af en toe vliegen ze bijna over het water, zo snel ze gaan. Even later zitten ze weer iets af te stellen.

Op het Zwartewater gaat het af en aan met bootjes. Klein, groot, alles is vertegenwoordigd. Voor de veerman opletten geblazen: Vanmiddag voer een jacht wel erg dicht langs de wal heen terwijl de pont al voor en de kabels strak hingen. Gelukkig ging het goed.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500