Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Landsman en Eenkhoorn naar landelijke finale acrogym

Geplaatst op: 6 mei 2018

Afgelopen zaterdag organiseerde de KNGU de halve finale landelijk voor het E/D-niveau acrogym te Oss. EGSV plaatste zich met maar liefst acht teams voor deze wedstrijd. Het duo Landsman en Eenkhoorn behaalde daar een knappe derde plek. Ook anderen plaatsten zich voor de landelijke finale.

In de ochtend was het de beurt aan de E-niveau teams. EGSV startte met het junioren duo bestaande uit Valerie Veenhof en Martine Bonthuis. De meiden begonnen erg strak aan hun oefening en straalden op de vloer. Helaas gebeurde er halverwege iets wat niemand had voorzien. Eén element werd niet juist afgemaakt wat zorgde voor een enorme aftrek. Met een score van 16,58 werden ze helaas 12e.

Daarna volgde de E-senioren, EGSV stond hier met twee duo’s. Voor het duo Maud Lindeboom en Jennieke Timmerman was het al een hele overwinning dat ze in deze halve finale stonden. Door middel van een wildcard zijn zij doorgestroomd en dat betekende dat deze meiden het zwaar zouden krijgen. Ze lieten een keurige oefening zien die goed was voor een score van 21,28. Met een trots gevoel mogen zij terug kijken op een 11e plek en een prachtig seizoen. In dezelfde categorie was ook het duo Lauren Landsman en Maran Eenkhoorn geplaatst. Met diverse medailles in de voorwedstrijden was het NK zeker het doel van dit team. De meiden lieten een erg mooie oefening zien en scoorden hiermee een score van 23,17. Het was even spannend maar deze score bleek zelfs genoeg voor een mooie derde plek en dus een doorstroming naar de landelijke finale!

In de middag waren de D-niveau teams aan de beurt. Ook hier gingen we van start met de junioren. Vooraf heeft EGSV het team welke bestaat uit Pascalle Veenhof, Zenna Eenkhoorn en Jasmijn Jansen af moeten melden maar er was nog een D-junioren team geplaats. Namelijk het trio Jayla Rook, Britt Visscher en Ronja Kubbenga. Dit trio werd eerder dit seizoen al Oost Nederlands Kampioen en dus was ook hun doel, het behalen van het NK. Voor slechts vier teams was er een plekje en dus mochten deze meiden geen steken laten vallen. Gelukkig lukte ze dat, met een score van 23,00 werden de meiden, een beetje vervelend, vierde maar dit betekende wel dat zij zich hiermee geplaatst hebben voor de landelijke finale!

Naast het trio kwam er ook een D-junioren duo in actie namens EGSV, namelijk Lieke van Dijk en Myrthe Beens. Het duo had een goede start maar richting het eind van hun oefening maakten ze een kostbare fout. Een fout die grote fouten had voor de moeilijkheid en de uiteindelijke score van hun oefening. Met een totaalscore van 20,24 werden de meiden 9e en stroomden helaas niet door naar de finale. Wat hierbij vermeld mag worden is dat het behalen van deze wedstrijd al een prestatie op zich is, Lieke is met haar 7 jaar de jongste deelneemster van het D-niveau en pas sinds september aan het trainen bij wedstrijd groep 1.

Aan het eind van de middag kwamen de D-senioren teams in actie. Beide teams wilden zich onwijs graag plaatsen voor de landelijke finale en dat lukte! Het trio bestaande uit Nina Kolk, Jenice van Dijk en Inge Thiele werden met een prachtige oefening en een score van 23,30 heel knap vierde. Het duo Roos van Dalfsen en Lana van der Haar werd met een score van 22,95 vijfde. Voor beide teams is dit een bijzonder goede prestatie in een ijzersterk deelnemersveld.

 

EGSV kijkt met trots terug op deze super dag. Maar liefst vier teams mogen zich nu gaan klaarmaken voor de landelijke finale op 9 juni die wederom zal plaatsvinden in Oss.

 

Mocht u benieuwd zijn hoe een wedstrijd dag er voor ons uit ziet, wij vloggen sinds dit seizoen en laten u graag een kijkje nemen in onze dag, zie https://www.youtube.com/watch?v=VBDttnxfefQ.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500