Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Huisbrink zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 7 mei 2018

Op 7 mei 1958 traden Jentinus Huisbrink en Geertje Josina de Graaf met elkaar in het huwelijk in het gemeentehuis van Zwartsluis. Exact 60 jaar later, ging burgemeester Bilder hen persoonlijk feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Jentinus werd geboren in Genemuiden en groeide op in een gezin van zes kinderen. Na zijn schooltijd ging hij in de tapijtindustrie werken en later ging hij in de zonwering. Hij bouwde een bedrijf op dat nu door zijn zoons wordt gerund. Geertje is in Zwartsluis geboren en bracht daar haar jeugd door als één van de vijf kinderen van het gezin De Graaf. Zij werd naaister van beroep. Zowel thuis als bij anderen zat zij regelmatig achter de naaimachine.

Jentinus en Geertje leerden elkaar kennen in Zwartsluis. Met zijn vrienden ging Jentinus daar regelmatig naar toe. Communicatiemiddelen waren in die tijd minimaal! Geen whatsapp of sms om een afspraakje te maken; nee je moest er letterlijk zelf op uit om een meisje te zoeken. En die vond hij in Geertje de Graaf. De verkering werd een feit met een trouwpartij in 1958 als resultaat. Vanaf hun huwelijk heeft het echtpaar Huisbrink in Genemuiden gewoond. Zij kregen zes kinderen, vier jongens en twee meisjes. Veel tijd voor hobby’s was er niet. De zaak en het gezin vergden de nodige tijd. Geertje hield wel van handwerken ze maakte zelf de kleding voor de kinderen.

Jentinus en Geertje zijn nog redelijk goed te pas. Regelmatig gaan ze naar de camping om daar te genieten van de rust en de natuur. Het 60-jarig huwelijksjubileum gaat niet onopgemerkt voorbij.  Ze hebben een zaaltje gehuurd om hun diamanten trouwdag te vieren samen met hun gezin en verdere familieleden en bekenden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500